Sen misin açıklayan

Batman Rektörü Durmuş, öğrencilerin "kılık-kıyafetleriyle" ilgili yasaklama ve inceleme başlattığına dair skandal yazısını paylaşan Dekan yardımcısını "sen misin açıklayan" diyerek, açığa aldı. Üniversite müfettiş olurken, Rektör'e yönelik tepkiler arttı.

Haberler 21.12.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Üniversitesi slami limler Fakültesi Dekan Yardmcs Doç. Dr. Davut Okçu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmuun slami limler Fakültesine gönderdii örencilerin giyim-kuam hakkndaki konulu tepki çeken skandal yazsnn basna yansmasndan sorumlu tutarak Vay sen misin, palaan denilerek, görevinden uzaklatrld.

REKTÖRÜN SKANDAL YAZISI

Üniversite yönetimi tarafndan skandal yazmalar kamufle etmek amaçyla açlan soruturma kapsamnda görevinden uzaklatrlan Okçu, basna szan belgeden sorumlu tutulup, suçlu ilan edildi. Üniversite Rektörlüü tarafndan söz konusu yaznn geri çekilmesi beklenirken, üniversite yönetimi slami limler Fakültesi Dekan Yardmcs Okçuyu görevinden uzaklatrmas büyük tepki çekti.

Batman Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Gülriz Kozbenin imzasn tayan ve Üniversitenin OHAL Koordinasyon Bürosu adna Okçunun görevinden uzaklatrma yazsnda u ifadelere yer verildi:

UZAKLATIRMA YAZISI

Üniversitemiz birimleri arasnda yaplan yazmalar örencilere, sosyal medyaya ve basna servis ederek örencilerin ayaklanmasna, üniversite yönetimine kar tavr almasna ve eitim imknlar ellerinden alnyormu algs yaratlmasna sebebiyet verilme suçu kapsamnda, hakknzda yürütülmekte olan soruturmann selameti açsndan,, 2547 sayl kanunun 62. Maddesine istinaden, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 137. Maddesi Görevden uzaklatrma, Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdii hallerde, görevi banda kalmasnda saknca görülecek Devlet memurlar hakknda alnan ihtiyati bir tedbirdir. Görevden uzaklatrma tedbiri, soruturmann herhangi bir safhasnda da alnabilir. Uyarnca 19/12/2017 tarihinden itibaren görevinizden uzaklatrlm bulunmaktasnz.

REKTÖRLÜÜN YAZILARI

Batman Üniversitesi, slami limler Fakültesi Dekanlna gönderdii 1 Aralk 2017 tarihli yazsnda, Üniversitemizin Bat Raman Kampüsünde günün deiik saatlerinde ve farkl meknlarda tamamyla kapal, pardösülü, peçeli ve gözlüklü vaziyette, bayan olduu net olarak anlalamayan örencilere çok sayda kiilerin ahit olduu ve bu durumun endie ve tedirginlie yol açt bu tur giyim tarz için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanlnza bilgi verilmesi talep edilmitir. Bahse konu örenciler, Dekanlnza bal bölümlerde örenim gören örenciler olduundan, Dekanlnzca, Yükseköretim Kurumlar Örenci Klk Kyafet Yönetmelii kapsamnda gerekli ilemlerin yaplmas hususunda; Gereini rica ederim. demiti.

BATMAN ÜNVERSTESNE NCELEME

Öte yandan, YÖK, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu imzas ile slami limler Fakültesi Dekanlna gönderilen peçe ve pardösü yasana ilikin inceleme balatt.

MUSTAZAFLAR CEMYETNDEN AçIKLAMA

Buarada, Mustazaflar Cemiyeti Batman ubesi, Batman Üniversitesinde yaanan Klk-Kyafet Yasa olay ve bu olayn basna yansmasndan sorumlu tutularak görevinden uzaklatrlan slami limler Fakültesi Dekan Yardmcs Doç. Dr. Davut Okçu hakknda yazl bir açklama yapt.

Hiçbir kurum ve ahsn Müslümanlarn kutsallarna dil uzatamayaca belirtilen açklamada, Bu memleket Müslüman memleketidir. Bu çocuklar (örenciler) Müslüman evladdr. Hiçbir gerekçe ile hiçbir kurum ve ahs, kutsallarmza dil uzatamaz, mukaddesatmzla uraamaz, ellerindeki yetki ve otoriteyi kendi ahsi düünce ve emellerine alet edemez. Yanl inisiyatif kullanan, yetkilerini aan bütün kurum ve ahslar asli vazifelerinin millete hizmet etmek olduunu unutmamal, yetkilerini amamal, adaletten ayrlmamal ve milletle uramaktan bir an önce vazgeçmelidirler. ifadelerine yer verildi.

PROJE ÜRETMELERN STYORUZ

Yanlta srar edilmemesi gerektiine vurgu yaplan açklamada, Bu konu hakknda ilgili kurum ve mercileri daha duyarl olmaya, yanllarda srar etmemeye, Müslüman halkn hassasiyetlerine kymet vermeye, Üniversitemizi daha ileriye tayacak projeler üretmeye, Batmanmz bu türden polemiklerle gündem etmemeye ve toplumu germemeye davet ediyoruz. denildi.

SAADET PARTSNDEN TEPK

Saadet Partisi Batman l Bakan Mehmet Frat, Batman Üniversitesinin Klk-Kyafet Yasa ile ilgili yazl bir açklama yapt. Batman Üniversitesinin alm olduu karara tepki gösteren Frat, okullarda özellikle üniversitelerde klk kyafet ile ilgili yasaklarn tekrar baltalamak istenmesinin asla kabul edilemez olduunu belirtti.

Frat, 28 ubat darbesinden kalan bu zulmün Batman Üniversitesinde ve slami limler Fakültesi bölümünde uygulanmak istenmesi büyük bir zülümdür. Müslümanlarn en kutsal deerlerine saldrld, Kudüsün igal edildii, slam corafyasnda katliamlarn sürdüü bir dönemde insanlarn klk kyafeti ile uramak, yasaklar getirmeye çalmak abesle itigaldir. dedi.

Uygulamay bir çad karar olarak niteleyen Frat, Biz böyle ilkel ve hukuk d bir uygulamann yaplabileceine inanmak istemiyoruz ifadelerini kulland.

KARAR GER çEKLSN

Tesettür Seferberlii Platformu (TESSEP) Batman Koordinatörlüü, Batman Üniversitesinde yaanan tesettür dümanlna tepki göstererek konu hakknda yazl bir açklama yapt. Yaplan açklamada, Batman Üniversitesinde tesettür ve tesettürlü örenciler üzerinde bir takm planlar uygulanmak istenmektedir. Bu olay bata Müslüman Batman halk olmak üzere tüm slami camialar rahatsz etmitir. TESSEP olarak bizleri de derinden üzen bu olayn takipçisi olup tesettür mücadelemizi sürdürmeye devam edeceiz. Anayasal güvence altnda olmayan tesettür her daim kii ve kurumlar tarafndan istismara açktr. Yetkililere tavsiyemiz bir an önce Batman Üniversitesindeki olay aratrp, soruturmalar ve tesettürü ivedilikle anayasal güvence altna almalardr. denildi.

Ana Sayfaya Git