SES'ten dört kentte ‘Büyük Sağlık Buluşmaları’

SES, sağlıkta şiddete karşı ve emekçilerin özlük haklarına dair Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve İzmir’de “Büyük Sağlık Buluşmaları” düzenleyecek.

Haberler 22.01.2022 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES), salkta artan iddete kar ve salk emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik haklarna dair mücadele programn açklad. Programa göre, SES Ankara, stanbul, Diyarbakr ve zmirde Büyük Salk Bulumalar gerçekletirecek.

Sendika Genel Merkezinde yaplan basn açklamasnda konuan SES E Genel Bakan Selma Atabey, Sözün bittii yerdeyiz. Tahammülümüz kalmad. Nefes alamyoruz. Tükendik. Güvenli ortamlarda çalmyor, her an iddet tehdidi altnda inanlmaz bir stresle yayoruz dedi.

CEZASIZLIK POLTKASI

stanbul Kartalda bir aile sal merkezinde çalan hemire Ömür Erezin silahl saldrya uramasna dair konuan Atabey, Bu ülke kadnlar korumuyor. Kadnlar her gün tand ve hatta tanmad erkekler tarafndan iddete maruz kalyor ve gerekli mercilere bavurduklarnda, hayatlar için koruma istediklerinde bile yalnz braklyor. Cezaszlk politikasndan ve iktidarn kadn düman politikalarndan cesaret alan erkekler her gün en az 3 kadn katlediyor. Bu ülkede kadnlar her gün evde, ite, sokakta, erkek iddetine maruz kalmakta, toplumsal cinsiyet eitliine kar her alanda saldr gelimekte. Bu ülke kadna yönelik iddet faillerini cezalandrmyor! Bu ülke kadna yönelik iddeti tevik ediyor eklinde konutu.

SALIK SSTEMNDE HERKES MUTSUZ

Salk emekçileri olarak yaamak ve yaatmak istediklerinin altn çizen Atabey, Nasl bir salk hizmet düzenidir ki, resmi rakamlara göre bile her gün 50 salk çalan sözlü ya da fiziksel olarak iddete maruz kalmaktadr. Hastaneler artk salkla deil iddetle anlmaktadr. Mevcut salk sisteminde herkes mutsuz, en çok da salk emekçisi mutsuzdur. Salktan mutlu olan tek kesim salkta dönüüm sayesinde oylarmz artmtr diyenlerdir eklinde vurgulad.

DDET YASASI GÖSTERMELK

Atabey, Salkta iddet Yasasnn göstermelik olduunu belirterek, Salk emekçilerinin tepkilerini sönümlendirmek içindir, üstelik etkin biçimde de uygulanmamakta, saldrganlar karakolun ön kapsndan girip arka kapsndan çkmaktadr. Olan ikyetçi olduum için yeniden saldrya urar mym endiesiyle ba baa kalan, artk aracn park ettii otoparka giderken can güvenlii kaygs yaayan salk emekçisine olmaktadr dedi.

8 UBATTA BIRAKMA

Atabey, tüm bu talepleri birlikte ele alp iyerlerinde salk emekçileri ile bulumalar, nöbet eylemleri, büyük salkç bulumalar ve 8 ubatta uyar amaçl i brakma eylemini gerçekletireceklerini belitti. 28 Ocaka kadar salkta iddeti durduralm temal bir dizi eylem etkinlikler yapacaklarn söyleyen Atabey, Bu süre boyunca iyerlerimizde siyah kurdele ve kokart takacak, iddete kar kitlesel basn açklamalar gerçekletirecek, bu açklamalar srasnda iddete kar korunmadmz ifade etmek için baret, kalkan gibi sembolik koruyucu ekipmanlar giyeceiz. Yine maskelerimize salkta iddeti protesto eden yazlar yazacak, üyelerimiz ve yöneticilerimiz tarafndan hazrlanacak ksa videolar sosyal medyada yaygn dolama sokacak, bu dönem içinde yaplacak tüm eylem ve etkinlikleri ube/temsilcilik hesaplarmz ve üyelerimize ait bireysel hesaplardan #SalktaiddetiDurduralm hashtagyla etiketleyerek paylaacaz eklinde açklad.

14 MARTTA KADAR DEVAM EDECEK

Salkta iddet olaynn i sal ve güvenlii kapsamna alnmasn isteyen Atabey, Ekonomik, özlük, demokratik haklarmz ve iddetsiz çalma ortam için dün salk meslek örgütleri ile ortak ve bugün de SES olarak açkladmz 14 Mart haftasna kadar devam edecek programlarmz 10-11 ubat 2022 tarihinde yapacamz Merkez Temsilciler Kurulu toplantmzda yapacamz tartma ve kararlamalarla daha da kapsaml ve kararl bir ekilde sürdüreceiz eklinde konutu.

DDETE KARI EYLEM PLANI

Salk Bakanl ile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlna çarda bulunan Atabey, Bir an önce gerekli tedbirleri almak ve sorunun çözümü için ikolunda örgütlü emek ve meslek örgütleri ile birlikte acil bir toplant organize edilmesini ve iddete kar acil eylem plan oluturmaya çaryoruz dedi.

Ana Sayfaya Git