Sevda Noyan hakkında RTÜK kararını verdi

Ülke TV'de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programına konuk olan Sevda Noyan'ın tehditvari konuşmaları hakkında soruşturma başlatılmasına sebep olmuştu. Bizim aile 50 kişiyi götürür sözleri ile gündeme oturan Sevda Noyan hakkında RTUK kararını verdi.

Haberler 22.05.2020 - 17:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülke TVde yaynlanan Esra Elönünün sunduu Arafta Sorular programna konuk olan Sevda Noyann tehditvari konumalar hakknda soruturma balatlmasna sebep olmutu. Bizim aile 50 kiiyi götürür sözleri ile gündeme oturan Sevda Noyan hakknda RTUK kararn verdi.

Ülke TVdeki programa katlan Sevda Noyan; 15 Temmuz kursamzda kald. Vallahi yapamadk istediklerimizi. Bo bulunduk. Yanl anlalmasn, doru anlalsn. Bizim aile öyle bir 50 kiiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanmlyz bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarn denk alsnlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazr açkças eklinde konumu ve sonrasnda da bir çok kii tarafndan ikayet edilmiti. RTÜK, yaynda toplumun kin ve dümanla tahrik edildi toplumda nefret duygular oluturulduu gerekçesiyle Ülke TVye 3 kez program durdurma cezas verdi.

RTÜK Bakan ahin henüz soruturma tamamlanmadan önce açklama yapm ve Noyann sözlerinin çok da büyütülecek tarzda olmadn savunmutu. Konu ile alakal açklama yapan Noya; Darbeyi övenlerin karsnda söylenenleri biz cezalandrmak gibi bir pozisyonda deiliz. çok büyütülecek bir konu deil ifadelerini kullanmt. Gelen tepkiler üzerine geri adm atan ahin, tekrar açklama yapp Sevda Noyann söylemleri RTÜK ilkeleri bakmndan asla kabul edilemez. Hukuk d çarlar ve iddet tevik, taviz vermeyeceimiz krmz çizgilerimizdendir. lk kurul toplantsnda gerei yaplacaktr demiti.

Ana Sayfaya Git