Görüş Bildir

Sevda Noyan hakkında RTÜK kararını verdi

Ülke TV'de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programına konuk olan Sevda Noyan'ın tehditvari konuşmaları hakkında soruşturma başlatılmasına sebep olmuştu. Bizim aile 50 kişiyi götürür sözleri ile gündeme oturan Sevda Noyan hakkında RTUK kararını verdi.

Sevda Noyan hakkında RTÜK kararını verdi

Ülke TV'de yayınlanan  Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programına konuk olan Sevda Noyan'ın tehditvari konuşmaları hakkında soruşturma başlatılmasına sebep olmuştu. Bizim aile 50 kişiyi götürür sözleri ile gündeme oturan Sevda Noyan hakkında RTUK kararını verdi.

Ülke TV'deki programa katılan Sevda Noyan; ”15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” şeklinde konuşmuş ve sonrasında da bir çok kişi tarafından şikayet edilmişti. RTÜK, yayında ‘toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edildiği; toplumda nefret duyguları oluşturulduğu’ gerekçesiyle Ülke TV’ye 3 kez program durdurma cezası verdi.

RTÜK Başkanı Şahin henüz soruşturma tamamlanmadan önce açıklama yapmış ve Noyan'ın sözlerinin çok da büyütülecek tarzda olmadığını savunmuştu. Konu ile alakalı açıklama yapan Noya;  ”Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil” ifadelerini kullanmıştı. Gelen tepkiler üzerine geri adım atan Şahin, tekrar açıklama yapıp “Sevda Noyan’ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddet teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlk kurul toplantısında gereği yapılacaktır” demişti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir