‘Sevgilim olduğu için okulu bıraktırdılar’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin 'Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanması'na yönelik soruşturmada gözaltına alınıp, itirafçı olan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Kara Harp Okulu öğrencisi Meltem K. hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede itirafları yer alan Meltem K., örgütün, yeni katılanları eğlenceli aktivitelerle zamanla kendine bağladığını, bir zaman sonra da sorumluluk vererek ayrılmalarını imkansız hale getirdiğini söyledi. Meltem K., okulda sevgilisi olduğu gerekçesiyle kendisine mobbing uygulandığını ve bu nedenle okulu bırakmak zorunda kaldığını ileri sürdü.

Haberler 08.09.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda, örgütün mahrem yaplanmasnda yer alan üphelilerle sabit hat ve ankesörlü telefonlar ile ardk görümeleri tespit edilen eski Kara Harp Okulu örencisi Meltem K., haziran aynda operasyonla gözaltna alnd. fadesinde, örgütle 2014 ylndan sonra irtibat olmadn ileri süren Meltem K., etkin pimanlk hükümlerinden faydalanmak istediini belirterek, itirafç oldu. Meltem K., savclk sorgusunun ardndan çkarld nöbetçi sulh ceza hakimliince adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest brakld.

ELENCEL AKTVTELERLE BALIYORLARDI

Meltem K. hakknda, soruturma tamamlanrken örgüt üyelii suçundan 15 yla kadar hapis cezas talebiyle iddianame düzenlendi. Mahkemece kabul edilen iddianamede, Meltem K.nin itiraflar yer ald. Meltem K., 2012 ylnda Kara Harp Okulunu kazandn, örgüt ile Ankarada lise 2nci snftayken arkada araclyla tantn, örgüte ait yurtlarda kalmaya baladktan sonra çetele ad verilen programa göre hareket ettiklerini, bu program kapsamnda ders, dinlenme, aktivite saatlerinin belli olduunu söyledi. Meltem K., örgütün, yeni katlanlar elenceli aktivitelerle zamanla kendine baladn, bir zaman sonra da sorumluluk vererek ayrlmalarn imkansz hale getirdiini söyledi.

ÖRGÜTÜN EN ÖZEL EVLERNDE KALDIM

Meltem K., lise hayat boyunca kendisiyle mahrem yaplanmada yer alan farkl ablalarn ilgilendiini ve bu dönemde Kara Harp Okuluna yönlendirildiini belirtip, Ankarada farkl semtlerde örgüte ait evler vard. Bunlar mesleklere göre deiiyordu. Ben snava hazrlanrken Cebecide hukukçu evi olarak bilinen ve hukuk fakültesinde okuyan kiilerin kald evlerde kaldm. Bu evlerin baz kurallar vard. Örgütün en özel ve tedbirin üst seviyede olduu evlerdendi. Bu evde herkes kendi telefonlarn kullanyordu. Eve giri ve çklar tek tek yaplyordu. Ayrca kyafetlerimiz dikkat çekecek kadar açk veya kapal olmayacakt dedi.

OKULU 14ÜNCÜ YEDEK OLMAMA RAMEN KAZANDIM

Snav öncesi kendisiyle tantrlan ve sonradan Kara Harp Okulunda sorumlu abi olduunu örendii kiinin Snava girmekte kararl msnz? Fedakarlklarnz olacak, hizmet sizden birçok ey bekleyecek konumalar yaptn anlatan Meltem K., unlar kaydetti:

2012 ylnda girdiim snavda bavuru hakk kazandm. Mülakata giderken sorumlu abi bana Mülakat sonras eer sana Ailene selam söyle derlerse Tamam, teekkür ederim de sakn Aleykümselam deme dedi. Daha modern kyafetler giymemi istedi. Gerçekten de mülakattan sonra kapdan çkarken komisyondaki rütbeli bir asker bana Ailene selam söyle dedi. Ben de Tamam, teekkür ederim diyerek çktm. Okulu, 14üncü yedek olmama ramen kazandm.

Ana Sayfaya Git