"Şeyh Said'e dil uzatmak kimsenin haddi değil"

PAK Batman İl Başkanlığı, Şeyh Said'e hakaretlerde bulunan akademisyene tepki göstererek, Şeyh Said'e hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığını belirtti.

Haberler 29.07.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PAK Batman l Bakanl, Batman Üniversitesinde düzenlenen bir konferansta, slama büyük hizmetleri olan eyh Saide ve onun kutlu kyamyla ilgili hakaret içeren ifadeler kullanan Batman Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi Bölümü Öretim Üyesi Fahri Öztekeye tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak yaplan açklamada, eyh Saide dil uzatmann kimsenin haddi olmadn belirtildi.

EYH SADE DL UZATAMAZSINIZ

Açklamada, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamnda Batman Üniversitesi kampüsü konferans salonunda düzenlenen konferansta Dr. Öretim Görevlisi Fahri Özteke, çok bilmilikle, yalanlarla dolu resmi tarihin içinde boulduu anlalan bir üslupla, Bu bölgede bilmeden eyh Saide sempati duyan insanlar gördüm. O zaman ngiliz gazetelerinin neler yazd ortada. demitir. Öncelikle Bu bölge dediiniz Kürtlerin youn olarak yaad bir yer ve bu bölgenin ad Kürdistandr. Bilmeden eyh Saide sempat duyan insanlar diyorsunuz ya Kürtler ve Kürdistan için ölüm dahil her eyi göze alan bir Kürt liderine torunlar olarak, her Kürt bilerek, isteyerek, saygyla söz eder ve tarihine sahip çkar. denildi.

ÖZTEKEY DDETLE KINIYORUZ

eyh Saide dil uzatmann kimsenin haddi olmadnn vurguland açklamada, ngiliz gazetelerinin neler yazd ortada diyorsunuz ya brakn ngiliz gazetelerini, aradan 93 yl geçtii halde hl o dönemin belgeleri devletin gizli arivlerinde saklanyor. ngiliz gazeteleri, devletin eyh Said isyannda öldürdüü on binlerce Kürdün aslnda uzayllarca öldürüldüünü mü yazyor? ngiliz gazeteleri, milyonlarca Kürdü inkar, imha, asimilasyon siyasetiyle yok sayan, yok etmeye çalan devleti mi yazyor? Batmandaki bu hakaretvari söylem nedeniyle sfatlarndan arndrarak Fahri Öztekeyi iddetle protesto ediyoruz. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git