Görüş Bildir

"Şeyh Said'e dil uzatmak kimsenin haddi değil"

PAK Batman İl Başkanlığı, Şeyh Said'e hakaretlerde bulunan akademisyene tepki göstererek, Şeyh Said'e hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığını belirtti.

PAK Batman İl Başkanlığı, Batman Üniversitesinde düzenlenen bir konferansta, İslam’a büyük hizmetleri olan Şeyh Said'e ve onun kutlu kıyamıyla ilgili hakaret içeren ifadeler kullanan Batman Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi Fahri Özteke'ye tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Şeyh Said’e dil uzatmanın kimsenin haddi olmadığını belirtildi.

ŞEYH SAİDE DİL UZATAMAZSINIZ

Açıklamada, "15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi kampüsü konferans salonunda düzenlenen konferansta Dr. Öğretim Görevlisi Fahri Özteke, çok bilmişlikle, yalanlarla dolu resmi tarihin içinde boğulduğu anlaşılan bir üslupla, 'Bu bölgede bilmeden Şeyh Said'e sempati duyan insanlar gördüm. O zaman İngiliz gazetelerinin neler yazdığı ortada.' demiştir. Öncelikle 'Bu bölge' dediğiniz Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bir yer ve bu bölgenin adı Kürdistan'dır. 'Bilmeden Şeyh Said'e sempatî duyan insanlar' diyorsunuz ya Kürtler ve Kürdistan için ölüm dahil her şeyi göze alan bir Kürt liderine torunları olarak, her Kürt bilerek, isteyerek, saygıyla söz eder ve tarihine sahip çıkar." denildi.

ÖZTEKE'Yİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Şeyh Said'e dil uzatmanın kimsenin haddi olmadığının vurgulandığı açıklamada, "İngiliz gazetelerinin neler yazdığı ortada diyorsunuz ya bırakın İngiliz gazetelerini, aradan 93 yıl geçtiği halde hâlâ o dönemin belgeleri devletin gizli arşivlerinde saklanıyor. İngiliz gazeteleri, devletin Şeyh Said isyanında öldürdüğü on binlerce Kürdün aslında uzaylılarca öldürüldüğünü mü yazıyor? İngiliz gazeteleri, milyonlarca Kürd'ü inkar, imha, asimilasyon siyasetiyle yok sayan, yok etmeye çalışan devleti mi yazıyor? Batmandaki bu hakaretvari söylem nedeniyle sıfatlarından arındırarak Fahri Özteke'yi şiddetle protesto ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi