Seyyar sandıkta oylarını kullandılar

Diyarbakır ve Bingöl'de yatağa bağımlı hastalar ve engelli vatandaşlar bu seçimde ilk kez hayata geçirilen uygulama ile sandık görevlilerince evlerine götürülen sandıkta oy kullandı

Haberler 25.06.2018 - 12:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve Bingölde yataa baml hastalar ve engelli vatandalar bu seçimde ilk kez hayata geçirilen uygulama ile seyyar sandkta oylarn kullandlar.

Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde ilk kez hasta, yatalak ve engelli vatandalar için seyyar sandk uygulamas hayata geçirildi.

Seyyar sandklarda oy kullanabilmeleri için hastal ve engeli sebebiyle yataa baml olduunu beyan eden seçmenlere sandk götürülüyor.

Diyarbakr ve Bingölde de l Seçim Kurullarna bavuruda bulunan ve gereken artlar tayan vatandalar, sandklarn saat 08.00den itibaren sandk görevlilerince evlerine götürülmesiyle rahat bir ekilde oylarn kullandlar.

Yataa baml hastalar ve engelli vatandalarn, sandk görevlilerince gerçekletirilen kimlik kontrolünün ardndan oy kullanmas saland.

- Bu sistemden çok memnunuz

Oyunu evinde kullanan vatandalardan Senayi Akgün, 23 yl önce inaattan dümesi sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olduunu belirterek, daha önce böyle bir uygulama olmad için seçimlerde yaknlarnn kucanda oy kullanmaya gittiini söyledi.

Bu nedenle büyük zorluk yaadn dile getiren Akgün, Daha önce böyle bir sistem yoktu. çkarlan uygulama ile engellilerin ayaklarna geliyorlar. Engelliler vatandalk görevini yapyor. Bu sistemden çok memnunuz. Bu seçim milletimize ve devletimize hayrl olsun. dedi.

Akgünün ei Zekiye Akgün, eini daha önce srtnda tayarak oyunu kullandrmaya götürdüünü belirtti.

Eski sistemde çok zorluk çektiklerini dile getiren Akgün, eve getirilen seyyar sandk sayesinde einin rahatça oyunu kullanmasndan dolay mutlu olduklarn ifade etti.

Akgün, seyyar sandk sistemi olmasayd eini, vatandalk görevini yerine getirmesi için mecburen sanda götüreceklerini ancak büyük zorluk yaayacaklarn aktard.

- Bu uygulamay yapanlardan Allah raz olsun

Bingöl merkeze bal çmeler Mahallesinde görme engelli Güzel Ertoan ile yataa baml hastalar Zekiye Bildik ve Saadet Zengin, evlerine tanan sandkta oy kulland.

Zekiye Bildik, evinde oy kullanmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi

çmeler Mahallesi Muhtar Felemez Aytar, yeni uygulama ile engelli vatandalarn rahat bir ekilde iradelerini sanda yansttn belirtti.

Aytar, Bugüne kadar engelli insanlarmz bin bir zahmetle sedye ve akülü arabalarla seçim sandna götürülüp oy kullanyorlard. imdi yeni bir uygulama balatld. Bu uygulama çok güzel. nsanlar kendi yataklarnda oylarn rahat bir ekilde, eziyet çekmeden kullanyorlar. Bu uygulamay yapanlardan Allah raz olsun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git