Sığınmacı düşmanlığı provokasyonluktur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Provokasyonların hedefi, ülkemize ve insanımıza zarar vermektir"

Haberler 13.08.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, snmac dümanl yapan provokatörler ile snmac klndaki provokatörlerin ayn madalyonun iki yüzü olduunu belirterek Provokasyonlarn hedefi, ülkemize ve insanmza zarar vermektir. ifadelerini kulland.

çelik, Twitter hesabndan Ankarann Altnda ilçesinde bir kiinin bçakl saldryla yaamn yitirmesi ve ardndan yaanan olaylara ilikin açklama yapt. Saldrda yaamn yitiren Emirhan Yalçna Allahtan rahmet, ailesine basal dileyen çelik, olayn faillerinin yakalandn, yargnn adaleti tesis edeceini aktard. Bu çok üzücü hadise üzerinden baz provokasyonlar tertip edilmeye çallyor. Bu provokasyonlarn hedefi ülkemize ve insanmza zarar vermektir. Suç bireyseldir. Suçlular adalet önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezay alacaklardr. ifadelerini kullanan çelik öyle devam etti:

Snmac dümanl yapan provokatörler ile snmac klndaki provokatörler ayn eyi hedefliyorlar. Hepsi ayn madalyonun iki yüzüdür. Ülkemize ve insanmza zarar vermek istiyorlar. Failleri etnik kimlii üzerinden tanmlayan ve topluluklar hedef gösterenler ülkemize zarar vermeye çalan bir atmosfer oluturmaya çalyorlar. Adaleti tesis etme yükümlülüüne sahip yarg kurumlar görevlerini yapacaktr. nsan canna kastedenler gereken cezay alacaktr. Kendilerini emniyet ve yargnn yerine koymaya çalarak insanlar hedef gösterenler, bu ülkeye kötülük yapmak isteyenlerdir.

Millet olarak birlii ve dirlii hedef alan provokasyonlara kar saduyu çars yapan Ömer çelik, sosyal medya üzerinden yaplan yalan haber ve dezenformasyonlara dikkat edilmesini istedi. çelik, Büyük milletimiz, sahip olduu yüksek ahlaki deerler ve tarihten süzülen tecrübesiyle tüm provokasyonlar boa çkaracaktr. Tarih boyunca mazlumlarn sna olan devletimiz hem mazlumlar koruyacak hem de tüm provokatörlerle mücadele edecektir. deerlendirmesinde bulundu.

KENDN EMNYET VE YARGININ YERNE KOYMAYA çALIANLAR, MLLETMZN VCDANINA SALDIRMAK isteyenlerdir

çelik, siyasette rekabetin gerekli olduuna ancak ayrtrc ve kutuplatrc nefret dilinin asla muhalefet olarak deerlendirilemeyeceine dikkati çekerek unlar kaydetti:

Baz siyasilerin snmaclara yönelik uzun süredir kulland nefret dilinin yol açabilecei tehlikelerin ne kadar büyük olduu ortadadr. Ne ülkemizde birilerinin snmac klnda provokasyon yapmasna müsaade ederiz ne de snmaclara kar nefret üretmeye çalanlara müsaade ederiz. Tarihi tecrübemiz mazlumlar korumaya ve her türlü kaos plann bertaraf etmeye yeter. Büyük milletimiz insanlk vicdannn temsilcisidir. Emniyet ve yarg kurumlar görevinin bandadr. Kendini emniyet ve yargnn yerine koymaya çalanlar, milletimizin vicdanna saldrmak isteyenlerdir. Vatandalarmzn ikayetlerinin çözüm yeri emniyet ve yarg kurumlardr. Vatandalarmzn rahatszlklarnn ve kayglarnn hepsini takip ediyoruz. Gerekli çalmalar yapyoruz ve tedbirleri alyoruz.

Ana Sayfaya Git