Siirt Valiliği kırmızı bültenle fellik fellik aradığı aranan teröristlerin resimlerini billboardlara afişe etti

Siirt Valiliği tarafından aranan teröristlerin fotoğraf ve kimlik bilgilerinin yer aldığı afişler kentin en işlek caddelerindeki billboardlara asıldı.

Haberler 07.04.2016 - 19:01 Son Güncelleme : 07.04.2016 - 19:01

Siirt Valiliği tarafından aranan teröristlerin fotoğraf ve kimlik bilgilerinin yer aldığı afişler kentin en işlek caddelerindeki billboardlara asıldı.

Teröre hep birlikte dur diyelim, Teröristi ihbar et, huzur ve güvenliğe destek ol programı kapsamında Siirtte aranan teröristlerin kimlik bilgileri ve fotoğrafları billboardlara asıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Teröre hep birlikte dur diyelim sloganı ile terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verenlere, 4 milyon TLye kadar para ödülü verileceği duyuruldu. Açıklamada, İçişleri Bakanlığınca kurulan Aranan teröristler Alo 140 Terör İhbar Hattı projesi ile ilgili vatandaşlar bilgilendiriliyor. Teröre hep birlikte dur diyelim sloganı ile terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verenlere, 4 milyon TLye kadar para ödülü verilecektir. Terörle Mücadele Kanununun ve ilgili düzenlemeler çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşlarımızın, teröristlerin yerlerini kolluk kuvvetlerine bildirmeleri ve teröristlerin yakalanmasını sağlamaları halinde, devletçe ödüllendirilecektir. Ülkemizin aydınlık geleceğine, halkımızın huzuru ve güvenliğine katkı sağlayacak olan her türlü bilgi ciddiyetle değerlendirilecektir. Bu ülke hepimizin. Huzur ve güvelik herkesin hakkıdır. İçişleri Bakanlığınca kurulan ihbar hattına vatandaşlarımızın, yoğun ilgi göstermesi üzerine, en çok aranan teröristlere ilişkin bilgilerin yer aldığı www.terorarananlar.pol.tr adlı internet sitesi vatandaşlarımızın bilgisine sunulmuştur denildi.

Billboardlarda, aranan teröristler, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilerde yer alırken, valilikçe yapılan açıklamada, suç faillerini yakalanmasına yardımcı olacak kişilerin kimlik bilgileri devlet sırrı kapsamında gizli tutulacağına ifade edilerek, şu ifadeler kullanıldı:

Listede teröristlerin fotoğrafları, mensubu oldukları terör örgütleri, doğum yerleri ve tarihleri yer alıyor. Listedeki teröristlere ilişkin ihbar, şahsen ya da yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diğer güvenlik birimlerine, yurt dışında da elçilik ve konsolosluklara yapılabilecek. Yurt genelinde 155polis, 156 jandarma ve 140 Alo Terör ihbar hatlarına da ihbarda bulunulabilecek. Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olacaklarla, suç faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimlikleri, devlet sırrı kapsamında kesinlikle gizli tutulacak. İlimiz nüfusuna kayıtlı olan yada bölgemizde bulunduğu değerlendirilen Teröristlerle ilgili bilgi www.siirt.gov.tr ve kamu kuruluşlarına ait duyuru panolarında yer almaktadır.

Açıklamada, ödül miktarı ise şöyle sıralandı: Kırmızı liste 4 milyon TLye kadar, Mavi liste, 1,5 milyon TLye kadar, Yeşil liste, 1 milyon TLye kadar, Turuncu liste, 600 bin TLye kadar, Gri liste ise, 300 bin TLye kadar olduğu belirlendi

Siirt, Siirt ilinin merkezi ilçesi ve şehirdir.

Coğraf konum olarak Anadolu ve Mezopotamyanın kesiştiği bölgenin yüksek kısımlarında kurulan Siirtte 1963 yılında Halet çamlıbel ve R.J. Braidwood başkanlığında kurulan Güneydoğu Anadolu Tarih Öncesi Araştırmaları Karma Projesi kapsamında Siirt ilinde yapılan yüzey araştırmalarında Cilalı Taş, Bakır, Tunç ve Hellenistik, Roma, Bizans ve İslm dönemlerinden Yakın çağa uzanan dönemlere ait buluntular ortaya çıkarılmıştır.

Cumhuriyet döneminde il olan Siirt, 1924te Beytüşşebap 1926da Beşiri ve Sasonun katılmasıyla genişledi. Ancak Beytüşşebap, 1936da yeniden il yapılan Hakkriye bağlandı. 1938de Garzan (şimdiki ismi Yanarsu) ilçesinin merkezi Mısrıça (bugün Kurtalan) taşındı ve aynı ilçeye bağlı Baykan bucağı ilçe oldu. Aynı yıl Sasona bağlı bucak olan Hazo, Kozluk adıyla ilçe yapıldı. 1943te Garzan ilçesinin ve merkezinin adı Kurtalan olarak değiştirildi. 1957de Beşirinin bucağı olan İluh, Batman adıyla ilçe yapıldı. 1962dePervari ilçesinin Müküs bucağı, Vanın Gevaş ilçesine bağlandı. 1990 yılında Siirtin Batman, Beşiri, Kozluk ve Sason ilçeleri yeni kurulan Batman iline bağlandı. Aynı yıl Siirtin Şırnak ilçesiyle, Eruhtan ayrılarak ilçe yapılan Güçlükonak beldesi yeni kurulan Şırnak iline bağlandı ve Merkez ilçeye bağlı Tillo bucağı Aydınlar adıyla ilçe yapıldı.

Ana Sayfaya Git