Siirt Valiliği kırmızı bültenle fellik fellik aradığı aranan teröristlerin resimlerini billboardlara afişe etti

Siirt Valiliği tarafından aranan teröristlerin fotoğraf ve kimlik bilgilerinin yer aldığı afişler kentin en işlek caddelerindeki billboardlara asıldı.

Siirt Valiliği kırmızı bültenle fellik fellik aradığı aranan teröristlerin resimlerini billboardlara afişe etti

Siirt Valiliği tarafından aranan teröristlerin fotoğraf ve kimlik bilgilerinin yer aldığı afişler kentin en işlek caddelerindeki billboardlara asıldı.

'Teröre hep birlikte dur diyelim', 'Teröristi ihbar et, huzur ve güvenliğe destek ol' programı kapsamında Siirt'te aranan teröristlerin kimlik bilgileri ve fotoğrafları billboardlara asıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, 'Teröre hep birlikte dur diyelim' sloganı ile terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verenlere, 4 milyon TL'ye kadar para ödülü verileceği duyuruldu. Açıklamada, "İçişleri Bakanlığınca kurulan 'Aranan teröristler' "Alo 140 Terör İhbar Hattı" projesi ile ilgili vatandaşlar bilgilendiriliyor. 'Teröre hep birlikte dur diyelim' sloganı ile terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verenlere, 4 milyon TL'ye kadar para ödülü verilecektir. Terörle Mücadele Kanunu'nun ve ilgili düzenlemeler çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşlarımızın, teröristlerin yerlerini kolluk kuvvetlerine bildirmeleri ve teröristlerin yakalanmasını sağlamaları halinde, devletçe ödüllendirilecektir. Ülkemizin aydınlık geleceğine, halkımızın huzuru ve güvenliğine katkı sağlayacak olan her türlü bilgi ciddiyetle değerlendirilecektir. Bu ülke hepimizin. Huzur ve güvelik herkesin hakkıdır. İçişleri Bakanlığınca kurulan ihbar hattına vatandaşlarımızın, yoğun ilgi göstermesi üzerine, en çok aranan teröristlere ilişkin bilgilerin yer aldığı www.terorarananlar.pol.tr adlı internet sitesi vatandaşlarımızın bilgisine sunulmuştur" denildi.

Billboardlarda, aranan teröristler, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilerde yer alırken, valilikçe yapılan açıklamada, suç faillerini yakalanmasına yardımcı olacak kişilerin kimlik bilgileri devlet sırrı kapsamında gizli tutulacağına ifade edilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Listede teröristlerin fotoğrafları, mensubu oldukları terör örgütleri, doğum yerleri ve tarihleri yer alıyor. Listedeki teröristlere ilişkin ihbar, şahsen ya da yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diğer güvenlik birimlerine, yurt dışında da elçilik ve konsolosluklara yapılabilecek. Yurt genelinde 155polis, 156 jandarma ve 140 Alo Terör ihbar hatlarına da ihbarda bulunulabilecek. Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olacaklarla, suç faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimlikleri, devlet sırrı kapsamında kesinlikle gizli tutulacak. İlimiz nüfusuna kayıtlı olan yada bölgemizde bulunduğu değerlendirilen Teröristlerle ilgili bilgi www.siirt.gov.tr ve kamu kuruluşlarına ait duyuru panolarında yer almaktadır."

Açıklamada, ödül miktarı ise şöyle sıralandı: Kırmızı liste 4 milyon TL'ye kadar, Mavi liste, 1,5 milyon TL'ye kadar, Yeşil liste, 1 milyon TL'ye kadar, Turuncu liste, 600 bin TL'ye kadar, Gri liste ise, 300 bin TL'ye kadar olduğu belirlendi

Siirt, Siirt ili'nin merkezi ilçesi ve şehirdir.

Coğrafî konum olarak Anadolu ve Mezopotamya'nın kesiştiği bölgenin yüksek kısımlarında kurulan Siirt'te 1963 yılında Halet Çamlıbel ve R.J. Braidwood başkanlığında kurulan Güneydoğu Anadolu Tarih Öncesi Araştırmaları Karma Projesi kapsamında Siirt ilinde yapılan yüzey araştırmalarında Cilalı Taş, Bakır, Tunç ve Hellenistik, Roma, Bizans ve İslâm dönemlerinden Yakın Çağ'a uzanan dönemlere ait buluntular ortaya çıkarılmıştır.

Cumhuriyet döneminde il olan Siirt, 1924'te Beytüşşebap'ın; 1926'da Beşiri ve Sason'un katılmasıyla genişledi. Ancak Beytüşşebap, 1936'da yeniden il yapılan Hakkâri'ye bağlandı. 1938'de Garzan (şimdiki ismi Yanarsu) ilçesinin merkezi Mısrıç'a (bugün Kurtalan) taşındı ve aynı ilçeye bağlı Baykan bucağı ilçe oldu. Aynı yıl Sason'a bağlı bucak olan Hazo, Kozluk adıyla ilçe yapıldı. 1943'te Garzan ilçesinin ve merkezinin adı Kurtalan olarak değiştirildi. 1957'de Beşiri'nin bucağı olan İluh, Batman adıyla ilçe yapıldı. 1962'dePervari ilçesinin Müküs bucağı, Van'ın Gevaş ilçesine bağlandı. 1990 yılında Siirt'in Batman, Beşiri, Kozluk ve Sason ilçeleri yeni kurulan Batman iline bağlandı. Aynı yıl Siirt'in Şırnak ilçesiyle, Eruh'tan ayrılarak ilçe yapılan Güçlükonak beldesi yeni kurulan Şırnak iline bağlandı ve Merkez ilçeye bağlı Tillo bucağı Aydınlar adıyla ilçe yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz