Siirt'te esnafa "HDP'ye oy verin" yönünde baskı iddiası

Bazı kişilerin seçim anketi bahanesiyle görüştükleri esnafla "HDP'ye oy verme" yüzünden tartıştığı ve sonrasında bu esnafın iş yerlerine taşlı saldırıda bulunulduğu öne sürüldü

Haberler 13.05.2015 - 17:09 Son Güncelleme : 13.05.2015 - 17:09

SİİRT (AA) - Siirtte, bazı kişilerin seçim anketi bahanesiyle görüştükleri esnafla HDPye oy verme yüzünden tartıştığı ve sonrasında bu esnafın iş yerlerine taşlı saldırıda bulunulduğu iddia edildi.

Bahçelievler Mahallesinde anket yaptığı iddia edilen 3 kişinin, iş yerlerini gezerek esnafa HDPye oy verecek misin? şeklinde sorular yönelttiği öne sürüldü.

Söz konusu kişilerin, sorulara hayır cevabı veren esnafla tartıştığı iddia edildi.

Tartışmadan birkaç saat sonra yüzü kapalı bazı kişilerin, hayır cevabı veren esnafın dükkanlarına taşlı saldırıda bulunduğu ileri sürüldü.

Bu arada, saldırılar sonucu iş yerlerinin camları kırılan esnaf, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Polis, saldırganların yakalanması için bölgedeki MOBESE kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı.

AKTAYDAN ESNAFA ZİYARET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, iş yeri zarar gören esnafı ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Aktay, iki gün içerisinde 5 iş yerinin camlarının kırıldığını öğrendiğini dile getirerek, şunları söyledi:

Önce, anketör kılığında birileri geliyor, esnafımıza, apartmanımıza girerek insanların temayüllerini alıyor. Akabinde başka bir grup geliyor ve kim AK Partiye oy vermişse, neden AK Partiye oy vermiş olduklarını sorguluyor, açıkça tehdit ediyorlar. Eğer HDP barajı aşamazsa başlarına neler gelebileceğini tahmin edip etmeyeceklerini soruyor, açıkça tehdit etmiş oluyor. Buna rağmen eğer olumlu bir cevap alamıyorsa arkasından camları indiriliyor. Ziyaret ettiğimiz esnafımız, kendisini tehdit altında hissediyor, ciddi anlamda korkuyor. Oylarını hiçbir şekilde HDPye vermeme noktasında daha kararlı davrandığını görüyoruz.

Aktay, karşılarındaki gücün demokrasiden hiçbir şekilde anlamadığını belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır