Görüş Bildir

Siirt'te esnafa "HDP'ye oy verin" yönünde baskı iddiası

Bazı kişilerin seçim anketi bahanesiyle görüştükleri esnafla "HDP'ye oy verme" yüzünden tartıştığı ve sonrasında bu esnafın iş yerlerine taşlı saldırıda bulunulduğu öne sürüldü

Siirt'te esnafa

SİİRT (AA) - Siirt'te, bazı kişilerin seçim anketi bahanesiyle görüştükleri esnafla "HDP'ye oy verme" yüzünden tartıştığı ve sonrasında bu esnafın iş yerlerine taşlı saldırıda bulunulduğu iddia edildi.

Bahçelievler Mahallesi'nde anket yaptığı iddia edilen 3 kişinin, iş yerlerini gezerek esnafa "HDP'ye oy verecek misin?" şeklinde sorular yönelttiği öne sürüldü.

Söz konusu kişilerin, sorulara "hayır" cevabı veren esnafla tartıştığı iddia edildi.

Tartışmadan birkaç saat sonra yüzü kapalı bazı kişilerin, "hayır" cevabı veren esnafın dükkanlarına taşlı saldırıda bulunduğu ileri sürüldü.

Bu arada, saldırılar sonucu iş yerlerinin camları kırılan esnaf, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Polis, saldırganların yakalanması için bölgedeki MOBESE kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı.

AKTAY'DAN ESNAFA ZİYARET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, iş yeri zarar gören esnafı ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Aktay, iki gün içerisinde 5 iş yerinin camlarının kırıldığını öğrendiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Önce, anketör kılığında birileri geliyor, esnafımıza, apartmanımıza girerek insanların temayüllerini alıyor. Akabinde başka bir grup geliyor ve kim AK Parti'ye oy vermişse, neden AK Parti'ye oy vermiş olduklarını sorguluyor, açıkça tehdit ediyorlar. Eğer HDP barajı aşamazsa başlarına neler gelebileceğini tahmin edip etmeyeceklerini soruyor, açıkça tehdit etmiş oluyor. Buna rağmen eğer olumlu bir cevap alamıyorsa arkasından camları indiriliyor. Ziyaret ettiğimiz esnafımız, kendisini tehdit altında hissediyor, ciddi anlamda korkuyor. Oylarını hiçbir şekilde HDP'ye vermeme noktasında daha kararlı davrandığını görüyoruz."

Aktay, karşılarındaki gücün demokrasiden hiçbir şekilde anlamadığını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi