Siirt'te esnaftan kepenk kapatmasını isteyen 6 kişi gözaltında

HDP'li bazı milletvekillerine yönelik operasyonun ardından bugün sabah saatlerinde Siirt kent merkezinde, esnaftan kepenk kapatmasını isteyen 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. HDP ve DBP'lilerin yaptığı basın açıklaması sırasında partililer ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Haberler 05.11.2016 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPye yönelik operasyon ve milletvekillerinin gözaltna alnmasnn ardndan, bugün saat 13.00da yaplmas planlanan basn açklamas öncesi HDP ve DPBli olduklar ileri sürülen baz kiiler, kent merkezindeki Güres, Aydnlar ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinde iyeri bulunan esnaf dolaarak kepenk kapatmalar uyarsnda bulundu. Ayn kiiler, esnafn kepenklerini kapattktan sonra saat 13.00da yaplacak basn açklamasna katlmalarn istedii örenildi.

Bu kiilerin esnaf dolaarak uyard haberinin duyulmas üzerine ksa süreli çalma yapan polis, esnaf tehdit eden 6 kiiyi gözaltna ald.

Bu arada saat 13.00 sralarnda HDP il bakanl binas önünde toplanan ve aralarnda DBPli Belediye Bakan Tuncer Bakrhann da bulunduu partililer, basn açklamas yapmak istedi. zinsiz olduu gerekçesiyle Bakrhan ve güvenlik güçleri arasnda ksa süreli bir gerginlik yaand. Ksa süreli görümenin ardndan basn açklamas yaplmasna izin verildi. Burada açklama yapan HDP l Bakan Abdullah çetin, Ebakanlar Demirta ve Yüksekdan gözaltna alndn hatrlatarak, Siyasi iktidar bu dümanca tutumuyla demokratik siyasetin tasfiyesini hedefliyor. Bundan dolay bir kez daha Siirt halkna sesleniyoruz; radenize yönelik yaplan bu saldr karsnda herkesi iradesine ve partisine sahip çkmaya davet ediyorum. Her gün saat 13.00 ile 17.00 arasnda HDP il binas önünde rademe dokunma eylemine katlmaya çaryoruz dedi.

Yaplan konumann ardndan partililer, sessiz bir ekilde dald.

Ana Sayfaya Git