Görüş Bildir

Siirt'te esnaftan kepenk kapatmasını isteyen 6 kişi gözaltında

HDP'li bazı milletvekillerine yönelik operasyonun ardından bugün sabah saatlerinde Siirt kent merkezinde, esnaftan kepenk kapatmasını isteyen 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. HDP ve DBP'lilerin yaptığı basın açıklaması sırasında partililer ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Siirt'te esnaftan kepenk kapatmasını isteyen 6 kişi gözaltında

HDP'ye yönelik operasyon ve milletvekillerinin gözaltına alınmasının ardından, bugün saat 13.00'da yapılması planlanan basın açıklaması öncesi HDP ve DPB'li oldukları ileri sürülen bazı kişiler, kent merkezindeki Güres, Aydınlar ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinde işyeri bulunan esnafı dolaşarak kepenk kapatmaları uyarısında bulundu. Aynı kişiler, esnafın kepenklerini kapattıktan sonra saat 13.00'da yapılacak basın açıklamasına katılmalarını istediği öğrenildi.

Bu kişilerin esnafı dolaşarak uyardığı haberinin duyulması üzerine kısa süreli çalışma yapan polis, esnafı tehdit eden 6 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada saat 13.00 sıralarında HDP il başkanlığı binası önünde toplanan ve aralarında DBP'li Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da bulunduğu partililer, basın açıklaması yapmak istedi. İzinsiz olduğu gerekçesiyle Bakırhan ve güvenlik güçleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kısa süreli görüşmenin ardından basın açıklaması yapılmasına izin verildi. Burada açıklama yapan HDP İl Başkanı Abdullah Çetin, Eşbaşkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ'ın gözaltına alındığını hatırlatarak, "Siyasi iktidar bu düşmanca tutumuyla demokratik siyasetin tasfiyesini hedefliyor. Bundan dolayı bir kez daha Siirt halkına sesleniyoruz; İradenize yönelik yapılan bu saldırı karşısında herkesi iradesine ve partisine sahip çıkmaya davet ediyorum. Her gün saat 13.00 ile 17.00 arasında HDP il binası önünde 'İrademe dokunma eylemine' katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından partililer, sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi