Şırnak'ta HDP'li yöneticilere taciz soruşturması

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir kadına cinsel tacizde bulundukları gerekçesiyle HDP Cizre İlçe Başkanlığında yöneticilik yapan 5 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberler 12.08.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ddiaya göre, Cizrede bir kadn, parti çalmalar esnasnda tant baz yöneticiler tarafndan cinsel tacize urad. Partililerin youn basksna ramen adliyeye giden kadn, söz konusu kiiler hakknda ikayetçi oldu. Bunun üzerine rnak Cumhuriyet Basavcl, HDP lçe Bakanlnda yönetici olan C.Ö, S.K, A.T, S.K. ve A.A. hakknda soruturma balatt.

HDP TEPK GÖSTERD

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), soruturmaya ilikin açklama yapt. l ve ilçe ebakanlarnn katlm ile parti binasnda yaplan açklamada iddialara Parti Meclisi (PM) üyesi Erhan Basut yant verdi. PM üyesi Basut, partilerine yönelik bu son saldrnn yine Cizreli bir kadn üzerinden gelitiriliyor olmas üzerinde ayrca durmak gerektiini ifade ederek, iddialar yalanlad. Basut, Ad geçen kadnn bizle herhangi bir hukuku yoktur. Fakat Cizre halknn yüzde 90nn yapt gibi dönem dönem partimize gelen gönüllülerden biridir. Edindiimiz bilgilere göre salk sorunlar olan, bu anlamda destee, yardma ihtiyac olan genç bir kadndr. Bu kirli saldrnn, komplonun Cizreli genç bir kadn üzerinden gelitiriliyor olmasn lanetliyoruz ve kesinlikle kabul etmiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git