Şırnak'ta HDP'li yöneticilere taciz soruşturması

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir kadına cinsel tacizde bulundukları gerekçesiyle HDP Cizre İlçe Başkanlığında yöneticilik yapan 5 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Şırnak'ta HDP'li yöneticilere taciz soruşturması

İddiaya göre, Cizre'de bir kadın, parti çalışmaları esnasında tanıştığı bazı yöneticiler tarafından cinsel tacize uğradı. Partililerin yoğun baskısına rağmen adliyeye giden kadın, söz konusu kişiler hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP İlçe Başkanlığında yönetici olan C.Ö, S.K, A.T, S.K. ve A.A. hakkında soruşturma başlattı.

HDP TEPKİ GÖSTERDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP),  soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. İl ve ilçe eşbaşkanlarının katılımı ile parti binasında yapılan açıklamada iddialara Parti Meclisi (PM) üyesi Erhan Basut yanıt verdi.  PM üyesi Basut, partilerine yönelik bu son saldırının yine Cizreli bir kadın üzerinden geliştiriliyor olması üzerinde ayrıca durmak gerektiğini ifade ederek, iddiaları yalanladı. Basut, "Adı geçen kadının bizle herhangi bir hukuku yoktur. Fakat Cizre halkının yüzde 90'ının yaptığı gibi dönem dönem partimize gelen gönüllülerden biridir. Edindiğimiz bilgilere göre sağlık sorunları olan, bu anlamda desteğe, yardıma ihtiyacı olan genç bir kadındır. Bu kirli saldırının, komplonun Cizreli genç bir kadın üzerinden geliştiriliyor olmasını lanetliyoruz ve kesinlikle kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz