Siverek gözyaşı döküyor!

İstanbul'da dün gece düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Süleyman Sorkut, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 12.12.2016 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul, Beikta Vodafone Arena yaknndaki saldrda ehit olan Sorkutun naa, uçakla Diyarbakra getirildi. Burada ailesi ve yaknlar tarafndan karlanan ehidin cenazesi, tören için Siverek lçe Emniyet Müdürlüüne götürüldü. Cenazenin indirilii srasnda ehidin yaknlar, naana sarlarak Kürtçe atlar yakt.

Emniyet Müdürlüü bahçesinde düzenlenen törende konuan Vali Vekili Uur Sezer, ehit polis memurunun cann ve her eyi göze alarak meslee baladn söyledi.

Milletin geçmite çanakkale ve Kurtulu savalarnda, 15 Temmuzda tüm dünyaya bir haykrta bulunduunu belirten Sezer, Tankn, topun önünde cann hiçe sayarak duran bir milleti kimse ehitlikle, ölümle korkutamaz. Bu millet dimdik kald, dimdik kalmaya da devam edecek. Bütün hainleri temizleyecek, hepsinin hesabn soracaktr. dedi.

l Emniyet Müdürü Veysel Tipiolu da polislik mesleinin yeri geldii zaman vatan, millet ve bayrak uruna cann feda edebilmek olduunu anlatt.

YEN POLS OLMUTU

Polisliin bayrak, mukaddes ve vatan sevdallarnn ii olduunu vurgulayan Tipiolu, unlar kaydetti:

40 yldr bu corafyada kan aktan katiller bilmelidir ki bundan önce olduu gibi bundan sonra da hiçbir ehidimizin kan yerde kalmayacak, bunlarn yer yüzünden esameleri kesilinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Bütün ehitlerimizin kannn hesab sorulacak, bunlar gerektii ekilde yüce Türk adaletine, milletine hesap vereceklerdir. PKKs, DEA, FETÖsü hepsine hakkettikleri cevap en sert ekilde verilecektir, verilmeye devam edecektir.

Konumalarn ardndan l Müftüsü hsan Açk, ehitler için dua etti. Açk, dua srasnda gözyalarna hakim olamad.

Törenin ardndan ehidin naa araç konvoyu eliinde eyh Abdulkadir Geylani Camisine getirildi. Burada da ailesi son kez ehidin naana sarlarak gözya döktü.

Müftü Açk tarafndan kldrlan cenaze namaznn ardndan ehidin naa ilçe mezarlnda topraa verildi.

- Vatandalardan tepki

Bu arada, tören ve cenaze namaz srasnda, vatandalar sloganlar atarak, terör örgütüne tepki gösterdi.

Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi ve Cumhuriyet Basavcs Uurhan Kuun da yer ald törene, ilçe belediye bakanlar, askeri erkan, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve çok sayda vatanda katld.

Bekar ve 6 aylk polis memuru olan Sorkutun ilk görev yerinin stanbul olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git