Siverek gözyaşı döküyor!

İstanbul'da dün gece düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Süleyman Sorkut, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Siverek gözyaşı döküyor!

İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan Sorkut'un naaşı, uçakla Diyarbakır'a getirildi. Burada ailesi ve yakınları tarafından karşılanan şehidin cenazesi, tören için Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Cenazenin indirilişi sırasında şehidin yakınları, naaşına sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı.

Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Uğur Sezer, şehit polis memurunun canını ve her şeyi göze alarak mesleğe başladığını söyledi.

Milletin geçmişte Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında, 15 Temmuz'da tüm dünyaya bir haykırışta bulunduğunu belirten Sezer, "Tankın, topun önünde canını hiçe sayarak duran bir milleti kimse şehitlikle, ölümle korkutamaz. Bu millet dimdik kaldı, dimdik kalmaya da devam edecek. Bütün hainleri temizleyecek, hepsinin hesabını soracaktır." dedi.

İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu da polislik mesleğinin yeri geldiği zaman vatan, millet ve bayrak uğruna canını feda edebilmek olduğunu anlattı.

YENİ POLİS OLMUŞTU

Polisliğin bayrak, mukaddes ve vatan sevdalılarının işi olduğunu vurgulayan Tipioğlu, şunları kaydetti:

"40 yıldır bu coğrafyada kan akıtan katiller bilmelidir ki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak, bunların yer yüzünden esameleri kesilinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Bütün şehitlerimizin kanının hesabı sorulacak, bunlar gerektiği şekilde yüce Türk adaletine, milletine hesap vereceklerdir. PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ'sü hepsine hakkettikleri cevap en sert şekilde verilecektir, verilmeye devam edecektir."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İhsan Açık, şehitler için dua etti. Açık, dua sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Törenin ardından şehidin naaşı araç konvoyu eşliğinde Şeyh Abdulkadir Geylani Camisi'ne getirildi. Burada da ailesi son kez şehidin naaşına sarılarak gözyaşı döktü.

Müftü Açık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi.

- Vatandaşlardan tepki

Bu arada, tören ve cenaze namazı sırasında, vatandaşlar sloganlar atarak, terör örgütüne tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'un da yer aldığı törene, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bekar ve 6 aylık polis memuru olan Sorkut'un ilk görev yerinin İstanbul olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz