Siverek'te, husumetli aileler barıştı

Siverek İlçesi'nde, bir kişinin öldüğü kavganın ardından aralarında husumet başlayan 2 aile, törenle barıştırıldı.

Haberler 05.12.2016 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl Austos aynda zol aireti mensubu olan Doan ve Aytulu aileleri arasnda çkan kavgada Muzaffer Doan öldü, 4 kii yaraland. Olayn ardndan aileler arasnda balayan husumetin kan davasna dönümemesi için zol airetinin önde gelen isimlerinden olan eski milletvekili Zülfikar zol devreye girdi.

ZOL DEVREYE GRNCE

zolun görümelerinin ardndan her iki ailenin ikna olmasyla dün bir düün salonunda bar yemei düzenlendi. Bar yemeine Siverek Kaymakam Vural Karagül, Belediye Bakan Resul Ylmaz, aileleri bartran eski milletvekili Zülfikar zol ile husumete son veren ailelere mensup yaklak bin kii katld. Kuran- Kerim okunan törende iki ailenin temsilcileri birbiriyle tokalaarak ve sarlarak husumeti sonlandrd.

BARI YEME VERLD

ki aile fertlerinin birlikte yemek yedii törende konuan, bara araclk eden Zülfikar zol, husumet ve kan davalarnn sona ermesinin çok önemli olduunu ve herkesin bar için çabalamas gerektiini söyledi. zol, bararak husumete son veren iki aile fertlerini de duyarllklarndan dolay kutlad.

Her yerde ve her olayda Mevlanann hogörü ve bar felsefesiyle hareket edilmesi gerektiini belirten zol, Fikir ve öretileriyle tüm dünyada bar ve hogörü sultan olarak tannan Hazreti Mevlana, günümüz insanlnn bu en büyük sorununa kar ne yaplabilir ya da bizler onun bu barçl fikirlerini ön plana çkararak dünya barna nasl bir katk salayabilirizi düünüp bu ekilde hareket ettik. Düüncelerimizin de icras için derhal vakit kaybetmeden harekete geçtik ve hamdolsun ki bugünleri görebildik. diye konutu. Kaymakam Vural Karagül ve Belediye Bakan Resul Ylmaz da bu tür olaylarnn bir daha yaanmamasn diledi.

Ana Sayfaya Git