Görüş Bildir

Siverek'te, husumetli aileler barıştı

Siverek İlçesi'nde, bir kişinin öldüğü kavganın ardından aralarında husumet başlayan 2 aile, törenle barıştırıldı.

Siverek'te, husumetli aileler barıştı

Geçen yıl Ağustos ayında İzol aşireti mensubu olan Doğan ve Aytulu aileleri arasında çıkan kavgada Muzaffer Doğan öldü, 4 kişi yaralandı. Olayın ardından aileler arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden olan eski milletvekili Zülfikar İzol devreye girdi.

İZOL DEVREYE GİRİNCE

İzol'un görüşmelerinin ardından her iki ailenin ikna olmasıyla dün bir düğün salonunda barış yemeği düzenlendi. Barış yemeğine Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, aileleri barıştıran eski milletvekili Zülfikar İzol ile husumete son veren ailelere mensup yaklaşık bin kişi katıldı. Kur'an-ı Kerim okunan törende iki ailenin temsilcileri birbiriyle tokalaşarak ve sarılarak husumeti sonlandırdı.

BARIŞ YEMEĞİ VERİLDİ

İki aile fertlerinin birlikte yemek yediği törende konuşan, barışa aracılık eden  Zülfikar İzol, husumet ve kan davalarının sona ermesinin çok önemli olduğunu ve herkesin barış için çabalaması gerektiğini söyledi. İzol, barışarak husumete son veren iki aile fertlerini de duyarlılıklarından dolayı kutladı.

Her yerde ve her olayda Mevlana'nın hoşgörü ve barış felsefesiyle hareket edilmesi gerektiğini belirten İzol, "Fikir ve öğretileriyle tüm dünyada barış ve hoşgörü sultanı olarak tanınan Hazreti Mevlana, günümüz insanlığının bu en büyük sorununa karşı ne yapılabilir ya da bizler onun bu barışçıl fikirlerini ön plana çıkararak dünya barışına nasıl bir katkı sağlayabilirizi düşünüp bu şekilde hareket ettik. Düşüncelerimizin de icrası için derhal vakit kaybetmeden harekete geçtik ve hamdolsun ki bugünleri görebildik." diye konuştu. Kaymakam Vural Karagül ve Belediye Başkanı Resul Yılmaz da bu tür olaylarının bir daha yaşanmamasını diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi