Sivil kıyafetlerle PYD'Lİ yakalandı!

Afrin harekatında PKK/PYD'lilerin "sivil kıyafetlerle" yakalanmaları dikkat çekerken, PYD Afrin'de sivilleri kalkan olarak kullanma hazırlığı içerisine girdiği bildirildi.

Haberler 05.02.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin Afrinde yürüttüü Zeytin Dal Operasyonunda PKK/PYD teröristlerinin sivil kyafetlerle yakalanmas dikkat çekiyor.

Teröristlerin tek tek teslim olmaya balad Afrinde sivil görünümlü PKK/PYDli teröristlerin eyalar incelendiinde el bombas, silah ve mermilerin yan sra askeri kyafetler de bulundu. Türk askerlerinin teslim ald bölgelerde yakalanan teröristin yannda çok miktarda mühimmat olmas ve kendi askeri üniformasnn bulunmas, vurkaç taktii ile yaplan saldrlar akla getirdi.

SVL KIYAFETL ÖRGÜT ÜYELER

Zaman zaman Kürt köylerindeki sivil vatandalarn arasna karan PKK/PYDli teröristlerin keskin nianc ve vurkaç taktii uygulad biliniyor. En son Süngütepedeki tank saldrsnda, bir teröristin sivillerin bulunduu köyden TAV silahn atelemesi dikkat çekmiti.

SVLLER KALKAN KULLANACAK

TSK ve ÖSOnun yürüttüü harekat nedeniyle birçok bölgeden geri çekilmek zorunda kalan PYD/PKK, sivillerin youn yaad Afrin kent merkezi civarnda savunma amaçl hazrlklar yürütüyor. Afrinin d mahallelerinde ve ana girilerinde hendekler kazp duvarlar örüyor.

Sivillerin kentten ayrlmasna izin vermeyen PYD/PKK, hendek, duvar ve mevzilerle, muhtemel bir ehir çatmasnda sivilleri canl kalkan olarak kullanmaya hazrlanyor. Bunun yan sra kendilerini halkn arasna saklamaya çalan terör örgütü, harekata kar propagandasn sivil ölümleri üzerine kurmay planlyor.

Ana Sayfaya Git