Siyasetin sert dili vatandaşı bunalttı!

İç ve dış politikadaki olaylar, gelişmeler gündemdeki yerini korurken, siyasetçilerin birbirlerine yönelik sert sözleri, sokakta tepkiyle karşılanıyor. İşsizlik ve zamdan bunalan vatandaş, umudunu kesmediği siyaset kurumundan sorunların çözülmesini istedi.

Haberler 18.02.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün siyasi aya, darbe söylentileri derken git gide snan siyaset kazan liderlerin birbirlerini suçlayc sert söylemleriyle zirve yapt. Söz Haber ekibi, siyasiler arasndaki sert üslubu vatandaa sordu.

Sokaktaki vatanda, siyaset kurumundan umudunu kesmek istemediini ancak politikaclar arasndaki sert söylemlerin olmamams gerektiini belirterek, ülkenin ana gündemi olan isizlik ve hayat pahallna çare aranmas gerektiine vurgu yapt.

MAALESEF SYASETçLERDEN SADECE KÜFÜR DUYUYORUZ

Ekrem Klç, Aslnda bizim aynamz gibi gözüküyor siyasetçiler, neticede biz kendimizi temsil edecek insanlar seçerken ciddi manada karakterli insanlar seçmek yerine önümüze konulan listeleri seçmemizden kaynaklanyor. O seçilen ahslarda kendilerini seçen ahslarn azna bakp konumak durumunda kalyorlar. Maalesef siyasetçilerden sadece küfür duyuyoruz. çocuklarmzla izlerken kulaklarn kapatmalarn istiyoruz. çünkü uanda mecliste siyaset yapmak yerine biri birine küfür eden siyasileri görüyoruz. Ne yazk ki Türkiyedeki toplumun genel düzeyi de o yöne kayyor. Biz entelektüel tartmalar yerine küfürlerle hakaretlerle üste çkmaya çalan toplum haline geliyoruz. Sokaklardaki insanlardan da anlalabiliniyor. Darda gülen insanlara rastlamak zor. Mutlu insanlar yok ama toplum böyle olmamal.

NSANLAR EKONOMK SEBEPLERDEN DOLAYI NTHAR EDYOR

Mehmet Tekin, Siyaset zor bir görev ama toplumda biz konuamyoruz konuanlar içeri alyorlar. Pahallk hat safhada yaynlanan haberlere bakyoruz insanlar ekonomik sebeplerden dolay intihar ediyor. Bata ekonomi geliyor isizlik geliyor hayat pahalll geliyor. Pazara gidiyoruz hiçbir ey alamadan geri dönüyoruz. Vatanda artk siyaset konumak istemiyor çünkü açlk var sefalet var. Bugün Türkiyede binlerce milyonlarca insan isiz, her evden bir tane üniversite mezunu isiz var vatanda bunlara çözüm istiyor.

VATANDA ORTAM Y OLMADII çN SYASETTEN UZAK DURUYOR

Hac Bayram, 1950den bu yana bütün partiler kendi çkarlar için uram, kendi adamlarnn menfaatleri için mücadele etmi. Her gelen kendi yandan korumu ama bu arada da vatandalara örnek olmas gerekirken maalesef örnek olamyorlar. Ben hiçbir siyasetçiyi de tasvip etmiyorum. Vatanda ortam iyi olmad için siyasetten uzak duruyor konumak da istemiyor.

ÜLKEMZN HEM DI SORUNLARI HEM DE çERDE SORUNLARI VAR

Mevlüt çiçek, Cumhuriyetin ilanndan bu yana doksan küsur yl geçti, bir Atatürk Cumhuriyetinin parlamentosunda ki temsilcilerin davranlarnn böyle olmamas gerekiyor. Biz saygdeer bir milletiz her zaman empati yapabilecek düzeyde olmamz gerekirken ama bugünlerde yaplan davranlar incitmekten öte deil. Kald ki ülkemizin hem d sorunlar hem de içerde sorunlar var. çeride birlik salayamam bir devlet hiçbir millet dardaki sorunlarn da çözemez. Dolaysyla üsluplarmza çok dikkat etmemiz lazm. Fetö denen bir bela var bamzda ABDnin emperyalizmini ülkemize soktu onlarn adamlarn bütün kurumlarmza yerletirdi bamza envayi çeit iler açtlar. Partilere de örgütlere de szmlardr. Zaten adamlar açkça ilan ediyor devletin en klcal damarlarna kadar gireceksiniz ülkeyi ele geçireceksiniz. Nitekim bunu denediler dolaysyla birbirlerini suçlamaya kalktklar zaman sen miydin ben miydim meselesine geliyor.

VATANDA SMTLE YETNMEYE çALIIYOR

Cengiz Demir, Liderler oy zaman önce güzel bir dümanlk yapyorlar birbirlerine, etmedikleri küfürler hakaretler kalmyor, i menfaate ve çkara dönüünce el skyorlar dost oluyorlar. Halka kendilerini güzel göstermek için ne kadar kirli çamarlar varsa ortaya döküyorlar. Sonra birletiklerinde o kirli çamarlar ortadan kayboluyor, düman olan halk oluyor. Ben isterim ki bütün partiler meclise girsin hatta yeni yeni partiler çksn. çünkü uanda rakip bir parti göremiyoruz. Cumhurbakan bir dönem bu halk çay simitle beslenemez demiti. Oysa u anda halk çay bile iptal edecek seviyeye geldi. Vatanda simitle yetinmeye çalyor.

Ana Sayfaya Git