Siyasetin sert dili vatandaşı bunalttı!

İç ve dış politikadaki olaylar, gelişmeler gündemdeki yerini korurken, siyasetçilerin birbirlerine yönelik sert sözleri, sokakta tepkiyle karşılanıyor. İşsizlik ve zamdan bunalan vatandaş, umudunu kesmediği siyaset kurumundan sorunların çözülmesini istedi.

Siyasetin sert dili vatandaşı bunalttı!

FETÖ’nün siyasi ayağı, darbe söylentileri derken git gide ısınan siyaset kazanı liderlerin birbirlerini suçlayıcı sert söylemleriyle zirve yaptı. Söz Haber ekibi, siyasiler arasındaki sert üslubu vatandaşa sordu.

Sokaktaki vatandaş, siyaset kurumundan umudunu kesmek istemediğini ancak politikacılar arasındaki sert söylemlerin olmamamsı gerektiğini belirterek, ülkenin ana gündemi olan işsizlik ve hayat pahalılığına çare aranması gerektiğine vurgu yaptı.

“MAALESEF SİYASETÇİLERDEN SADECE KÜFÜR DUYUYORUZ”

Ekrem Kılıç, “Aslında bizim aynamız gibi gözüküyor siyasetçiler, neticede biz kendimizi temsil edecek insanları seçerken ciddi manada karakterli insanları seçmek yerine önümüze konulan listeleri seçmemizden kaynaklanıyor. O seçilen şahıslarda kendilerini seçen şahısların ağzına bakıp konuşmak durumunda kalıyorlar. Maalesef siyasetçilerden sadece küfür duyuyoruz. Çocuklarımızla izlerken kulaklarını kapatmalarını istiyoruz. Çünkü şuanda mecliste siyaset yapmak yerine biri birine küfür eden siyasileri görüyoruz. Ne yazık ki Türkiye’deki toplumun genel düzeyi de o yöne kayıyor. Biz entelektüel tartışmalar yerine küfürlerle hakaretlerle üste çıkmaya çalışan toplum haline geliyoruz. Sokaklardaki insanlardan da anlaşılabiliniyor. Dışarıda gülen insanlara rastlamak zor. Mutlu insanlar yok ama toplum böyle olmamalı.”

“İNSANLAR EKONOMİK SEBEPLERDEN DOLAYI İNTİHAR EDİYOR”

Mehmet Tekin, “ Siyaset zor bir görev ama toplumda biz konuşamıyoruz konuşanları içeri alıyorlar. Pahalılık hat safhada yayınlanan haberlere bakıyoruz insanlar ekonomik sebeplerden dolayı intihar ediyor. Başta ekonomi geliyor işsizlik geliyor hayat pahallılığı geliyor. Pazara gidiyoruz hiçbir şey alamadan geri dönüyoruz. Vatandaş artık siyaset konuşmak istemiyor çünkü açlık var sefalet var. Bugün Türkiye’de binlerce milyonlarca insan işsiz, her evden bir tane üniversite mezunu işsiz var vatandaş bunlara çözüm istiyor.”

“VATANDAŞ ORTAM İYİ OLMADIĞI İÇİN SİYASETTEN UZAK DURUYOR”

Hacı Bayram, “1950’den bu yana bütün partiler kendi çıkarları için uğraşmış, kendi adamlarının menfaatleri için mücadele etmiş. Her gelen kendi yandaşını korumuş ama bu arada da vatandaşlara örnek olması gerekirken maalesef örnek olamıyorlar. Ben hiçbir siyasetçiyi de tasvip etmiyorum. Vatandaş ortam iyi olmadığı için siyasetten uzak duruyor konuşmak da istemiyor.”

“ÜLKEMİZİN HEM DIŞ SORUNLARI HEM DE İÇERDE SORUNLARI VAR”

Mevlüt Çiçek, “ Cumhuriyetin ilanından bu yana doksan küsur yıl geçti, bir Atatürk Cumhuriyeti’nin parlamentosunda ki temsilcilerin davranışlarının böyle olmaması gerekiyor. Biz saygıdeğer bir milletiz her zaman empati yapabilecek düzeyde olmamız gerekirken ama bugünlerde yapılan davranışlar incitmekten öte değil. Kaldı ki ülkemizin hem dış sorunları hem de içerde sorunları var. İçeride birlik sağlayamamış bir devlet hiçbir millet dışarıdaki sorunlarını da çözemez. Dolayısıyla üsluplarımıza çok dikkat etmemiz lazım. Fetö denen bir bela var başımızda ABD’nin emperyalizmini ülkemize soktu onların adamlarını bütün kurumlarımıza yerleştirdi başımıza envayi çeşit işler açtılar. Partilere de örgütlere de sızmışlardır. Zaten adamlar açıkça ilan ediyor devletin en kılcal damarlarına kadar gireceksiniz ülkeyi ele geçireceksiniz. Nitekim bunu denediler dolayısıyla birbirlerini suçlamaya kalktıkları zaman sen miydin ben miydim meselesine geliyor.”

“VATANDAŞ SİMİTLE YETİNMEYE ÇALIŞIYOR”

Cengiz Demir, “Liderler oy zamanı önce güzel bir düşmanlık yapıyorlar birbirlerine, etmedikleri küfürler hakaretler kalmıyor, iş menfaate ve çıkara dönüşünce el sıkışıyorlar dost oluyorlar. Halka kendilerini güzel göstermek için ne kadar kirli çamaşırları varsa ortaya döküyorlar. Sonra birleştiklerinde o kirli çamaşırlar ortadan kayboluyor, düşman olan halk oluyor. Ben isterim ki bütün partiler meclise girsin hatta yeni yeni partiler çıksın. Çünkü şuanda rakip bir parti göremiyoruz. Cumhurbaşkanı bir dönem bu halk çay simitle beslenemez demişti. Oysa şu anda halk çayı bile iptal edecek seviyeye geldi. Vatandaş simitle yetinmeye çalışıyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz