Siyasilere veryansın

"Bir dokun bin ah işit" misali, D.Ü Rektörü, Siyasilere ve İş dünyasına veryansın ederek, "Bize iş ve ihale için gelmesinler" iddiasında bulundu. Gül'ün çıkışına siyasiler ve iş çevrelerinin ne diyeceği merakla bekleniyor.

Haberler 15.02.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜ Rektörü Prof.Dr.Talip Gül, Güvenli Gelecee Kaytl Kadnlar Projesi ile ilgili tantm toplants düzenledi. Toplantda projenin içeriinden çok, siyasilere, i çevrelerine ve kamunun baz kurumlarna yönelik, ok açklamalarda bulundu. Gül, göreve geldii günden bu yana birçok kiinin srarla eleman alnmas isteminde bulunmasndan dolay huzursuz olduklarn anlattrken, veryansn etti.

HALE VE STYORLAR

Prof. Dr. Talip Gül, Herhangi bir partinin binlerce üyesi var. Bunlarn hepsi kendisine bir rol biçiyor. Dolaysyla böyle bir bask deil, i istiyorlar. Mesela herhangi biri gelip u adam ie al diyor. ehrimizde, üniversitemizde böyle bir gelenek olumu, gelip i istiyor ama biz i ve içi bulma kurumu deiliz. Bizden yapamayacamz eyler istiyorlar. Asl görevimiz eitim, bilimsel proje, aratrma yapmaktr dedi.

SYASLER VE çEVRELER

Gülün kamuoyuna yansyan bu açklamalaryla dikkatler, Diyarbakrn siyasilerine ve i çevrelerine çevrildi. nasl bir tekpi verecekleri merak konusu oldu. DÜ ile Meksa Vakf tarafndan ortak hazrlanan proje kapsamnda kentte kayt d çalan 80 kadna evde hasta, yal, çocuk bakcl, ev, kurum temizlii alanlarnda mesleki eitimler verilerek kadnlarn çalt alanlarda istihdamlar salanacak.

Ylmaz BEKLEYEN/Ahmet DEMR/Muhammed YILDIZ

DYARBAKIR- Bir dokun bin ah iit misali, Dicle Üniversitesi Prof.Dr.Talip Gül, göreve geldii günden bu yana birçok kiinin srarla eleman alnmas isteminde bulunmasndan dolay huzursuz olduklarn anlatarak, veryansn etti. Siyasilere ve dünyasna eletiri getiren Gül, Bize i ve ihale için gelmesinler iddiasnda bulundu. Gülün çkna siyasiler ve i çevrelerinin ne diyecei merakla bekleniyor.

KAYITLI KADINLAR PROJES

DÜ Rektörü Prof.Dr.Talip Gül, Güvenli Gelecee Kaytl Kadnlar Projesi ile ilgili tantm toplants düzenledi. DÜ ile Meksa Vakf tarafndan ortak hazrlanan projenin tantm toplants üniversitenin toplant salonunda yaplrken, proje kapsamnda kentte kayt d çalan 80 kadna evde hasta, yal, çocuk bakcl, ev, kurum temizlii alanlarnda mesleki eitimler verilerek kadnlarn çalt alanlarda mesleki niteliklerinin arttrlaca belirtildi. Toplantda konuan Rektör Prof. Dr. Gül, DÜnün hak ettii yerde olmadn, yaklak 5 aylk sürede büyük yol kat ettiklerini söyledi. Söz konusu 5 aylk süre içirisinde 5i Uluslararas olmak üzere 30 sempozyum düzenlediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Talip Gül, öyle konutu:

PROJELERE ÖNEM VERYORUZ

Üniversitemizde projelere büyük önem veriyoruz. Üniversitelerin görevi eitim ve bilimsel aktivitelere imza atmaktr. Fakülteleri dolaarak toplantlar yaptk. Hocalarmzdan istediimiz; Üniversitelerimizin bilim düzeyini yükseltmek, aratrmalara imza atmak. Üniversitemizden mezun olan örencilerimizin dier üniversitelerle yara girmesini salamak. Üniversiteler aratrma yapar, proje salarlar bu çerçevede çalmalar yaptk. Tüm hocalara talimat verdim, Haziran aynda bütün hocalardan, aratrma görevlilerinden yaptklar bilimsel faaliyet raporlar isteyeceiz. Herkes bir yl içerisinde hangi bilimsel çalmay yapmsa onlar toparlayacaz. Bilimsel çalma yapmayan akademisyen bu üniversitede barnamaz. Olmamas lazm, biz bilim adamyz. Yardmc Doçentin sözlemesini uzatmadm çünkü bilimsel dosyas bombotu, yllarca hiç bir ey yapmam. Tüm üyelerimizden bunu istiyoruz ve bu bir talimattr.

SYASLERE VERYANSIN ETT

DÜ Rektörü Prof.Dr.Gül, baz siyasi parti üyelerinin kendisine eleman alm konusunda srarlarda bulunduunu anlatrken, böyle bir görevleri bulunmadn vurgulayarak öyle konutu:

hale istiyorlar. Bu ihaleleri effaf yapyoruz. Birisi gelip ihalenin her hangi birisine peke çekildiini ispat ederse bu görevi brakrm. stihdam eleman almnda zaten kadromuz yok. Kadroyu üniversiteler deil de devlet veriyor. Her gün bize insanlar gelip Bizi ie aln, bize memurluk kadrosu verin diyor . Arkadalar memurluk kadrosu kolay deil, KPSSye girip yüksek puan alacaklar, ya da akademisyen olabilmek için ALESten çok iyi puan almak lazm. Açlan kadroya müracaat ediliyor. Kimin puan yüksekse o giriyor. Sistem budur. Onun dnda müteahit eleman vardr. Onlarda belli sayda tabii, çalanlardan biri emekli olursa ya da iten ayrlrsa böyle bir durumda baka türlü her hangi birini alamyoruz. Bize her gün Eleman alm ne zaman balayacak? diye müracaatlar oluyor. Sanki yeni kurulmu bir kurumuz gibi bir alg var. Böyle bir eleman alm yok. u an zaten bütün kadrolar dolu, bu konuda gerçekten huzursuz oluyoruz. Adn vermeyeceim bir kurum tarafndan güya hemire alyormuuz hemire bana da 10 Bin lira alyormuuz. Bu dedikodular gerçekten canmz skyor.

Göreve geldii günden bu yana tek bir hemirenin ie alnmadn anlatan Gül, konumasn öyle sürdürdü:

VE ç BULMA KURUMU DELZ

Her gün Bahekim benim bamn etini yiyor, hemire skntmz var. Ama kadromuz yok alamyoruz. Benim Diyarbakrdaki siyasilerle diyalogum çok iyi. siyasiler derken milletvekilleri olarak düünmeyin. Herhangi bir partinin binlerce üyesi var. Bunlarn hepsi kendisine bir rol biçiyor. Dolaysyla böyle bir bask deil i istiyorlar. Mesela her hangi biri gelip u adam ie al diyor. Bizim ehrimizde üniversitemizde böyle bir gelenek olumu, gelip i istiyor. Ama ve çi Bulma Kurumu deiliz. Bizden yapamayacamz eyler istiyorlar. Bizim asl görevimiz eitim, bilimsel proje yapmak ve aratrma yapmaktr. Ama bizim bu görevimizi yapmak için bize frsat vermiyorlar. Günümüzün 3-4 saati bunlarla geçiyor. Yani her gün 3-4 saat boyunca her gelen bir ey istiyor. Ve bu istenilen eylerin bilimle üniversiteyle hiç bir ilgisi yok. Geçmiten böyle bir alkanlk olumu. Bize i için insanlar gelmesinler, gerçekten çok zamanmz alyorlar. hale için gelmesinler, ihale yöntemleri vardr. hale zaman geldiinde herkes gelip bavurabiliyor.

TEPKLERE KM NE DYECEK?

Rektör Gülün kamuoyuna yansyan bu açklamalaryla dikkatler, Diyarbakrn siyasilerine ve i çevrelerine çevrildi. Özellikle iktidara mensup siyasilerin Rektör Güle kar nasl bir tetepki verecei merak konusu oldu.

Ana Sayfaya Git