Siyonizmin Şer Planına Telin!

Trump'un, "Şer Planı" kapsamında, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakmasına tepki gösteren Diyarbakır'daki binlerce vatanda, Ulu Cami'de kılınan cuma namazı sonrasında; "telin" etti"

Haberler 01.02.2020 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii önünde cuma namaz sonras düzenlenen kitlesel basn açklamasnda, yal, kadn ve çocuklarn da aralarnda bulunduu grup, sk sk tekbir getirerek, ABD ve srail aleyhine slogan att. Grup adna açklama yapan Üzeyir Yuva, slam ümmetinin mukaddes beldesi Kudüsün büyük bir igalle, Mescid-i Aksann da ykc bir tehditle kar karya olduunu söyledi.

KÜRT HALKI ZLET KEBUL ETMEZ

Yuva, Bizler Müslüman Kürd halk olarak dayatlan zilleti, ihanet anlamasn kabul etmediimizi bu tarihi meydandan haykryoruz. Büyük komutan Selahaddini iaret ederek bir kez daha hatrlatyoruz. Eer siyonistler ve onlarn ibirlikçileri yeni Hayberler ina etmek istiyorsa bu kaleleri aacak Alilerin de var olduunu hatrlatyor, onlar için akbetin atalarndan farksz olmayacan vurguluyoruz.

BÖLGE LLERNDEN YÜKSELEN SES

Basn açklamasndan önce Hamas D likiler Sorumlusu Abdulmuti Zakkut, alanda bulunanlara yönelik bir telefon konumas gerçekletirdi. Halkn sk sk Kanmz canmz feda olsun Aksaya, galci israil-büyük eytan ABD ve Zalimler için yaasn cehennem eklinde sloganlar attklar görüldü. Diyarbakrn yansra, Batman, Mardin, Van, Bitlis Mu ve Siirtte de kitsebel basn açklamalar yapld.

HABER MERKEZ

Mustazaflar Cemiyeti öncülüünde baz sivil toplum kuruluu temsilcilerinin de katlmyla Diyarbakr bata olmak üzere Güneydou bölgesindeki bir çok ilde, cuma namaznn ardndan bir araya gelerek, ABD Bakan Donald Trumpn Yüzyln Anlamas olarak niteledii sözde bar plann protesto ederek, telin etti.

ULU CAM ÖNÜNDE BNLER TOPLANDI

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii önünde cuma namaz sonras düzenlenen kitlesel basn açklamasnda, yal, kadn ve çocuklarn da aralarnda bulunduu grup, sk sk tekbir getirerek, ABD ve srail aleyhine slogan att. Grup adna açklama yapan Üzeyir Yuva, slam ümmetinin mukaddes beldesi Kudüsün büyük bir igalle, Mescid-i Aksann da ykc bir tehditle kar karya olduunu söyledi.

SLAM ÜMMETNE DAYATILAN ZLLET

ABD ve srailin planna kar bütün Müslümanlarn harekete geçmesi gerektiini ifade eden Yuva, Gün, slam ümmetine dayatlan zillete kar direni gösterme, mücadele balatma günüdür. Ümmetin içinde bulunduu parçalanmlk halini frsata çeviren siyonistler ile emperyalist ABDnin, Müslümanlar Kudüste izole edip yok edecek yüzyllk igal plan, nihai proje olmad görülmelidir. diye konutu.

SYONSTLERE CEVAP VERLMEL

Siyonistlere ve ABDye geri adm attrmaya yönelik slam ülkelerinin idarecilerine büyük sorumluluklar dütüünü dile getiren Yuva, öyle devam etti: slam ülkeleri Filistinde igalci olan rejimi devlet diye tanmaktan vazgeçmelidir. Terör rejimi ile bütün siyasi ve ekonomik ilikiler derhal kesilmelidir. ABDnin slam ülkelerindeki üsleri kapatlmaldr. Petrol ve doalgaz gibi stratejik enerji maddelerin sat durdurulmaldr. Ekonomik boykotun yan sra, siyonist rejimle ilikili tüm sermayedarlarn faaliyetleri durdurulmaldr. slam ülkelerinin hava sahalar, karasular ve limanlar ABD ve siyonistlere kapatlmaldr. Bugün saflar toparlayp, sklatrma vaktidir. hanet projesine kar durup, Filistinli kardelerimize destek olma vaktidir.

KÜRT HALKI ZLETT KABUL ETMEZ

Yuva, son olarak unlar söyledi: Bizler Müslüman Kürd halk olarak dayatlan zilleti, ihanet anlamasn kabul etmediimizi bu tarihi meydandan haykryoruz. Siyonist çetenin hiçbir zaman muvaffak olmayacan, buna izin vermeyeceimizi büyük komutan Selahaddini iaret ederek bir kez daha hatrlatyoruz. Eer siyonistler ve onlarn ibirlikçileri yeni Hayberler ina etmek istiyorsa bu kaleleri aacak Alilerin de var olduunu hatrlatyor, onlar için akbetin atalarndan farksz olmayacan vurguluyoruz.

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Osman Akta da srail ile hiçbir anlamaya raz olmadklarn söyleyerek, Tüm antlamalarn feshedilmesi lazm. Hayatmzn son damlasna kadar her eyimizle Mescid-i Aksann yanndayz. dedi.

HAMAS YETKLS KONUTU

Öte yandan, telefonla balanan Hamasn yetkililerden Abdul Muti Zakkut, meydanda toplananlara seslendi. Zakkut, bütün Müslümanlarn bu antlamay kabul etmediklerini ilan etmelerini istediklerini belirterek, Tarihi duruunuzdan dolay meydandakilere ve bütün Türkiye teekkür ediyorum. ifadesini kulland. Ergani ilçesinde de cuma namaz sonras toplanan vatandalar, ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanmas kararna tepki gösterdi.

BNGÖLDE SLAM KARDEL

Bingölde, Yeniehir Mahallesi Saat Kulesi önünde toplanan slam Kardelik ve Dayanma Platformu üyeleri, sözde plan protesto etti.

Grup adna açklama yapan Ferhat Varolgüne, Kudüsün Filistinin bakenti ve Müslümanlarn onuru olduunu söyledi.

Kudüsle ilgili Kuran- Kerimden ayet okuyan Varolgüne, Kudüsü igalci srailin bakenti olarak tanyan ve büyükelçiliini Kudüse tayan ABD yeni bir skandala daha imza att. Yüzyln Anlamas olarak servis edilen tek tarafl anlama siyonistlerin yaylmac politikalarna onay verirken Filistinlileri parya olarak yaamaya mahkum ediyor. deerlendirmesinde bulundu.

Bugün sadece Kudüsü srailin bakenti ilan ve ilhak eden ABDyi knamak için toplanmadklarn anlatan Varolgüne, unlar kaydetti:

er olarak gördüümüz bu karar, üzerine ölü topra serpilen ümmetin uyanna ve diriliine vesile olacak inallah. sraille ve ABDyle dost olan Arap ülkeleri belki de kendilerini tekrar sorgulayacaklar. Umudumuz i birlikçi yöneticilerden deil, Müslüman halklardadr. Bugüne kadar onurlu ve azimli bir mücadele ortaya koyan Filistin halkn da buradan selamlyoruz. Bundan sonra da maddi ve manevi olarak yanlarnda olduumuzu ilan ediyoruz. Kalabalk yaplan duann ardndan dald.

VAN, MU VE BTLSTEK EYLEM

Van, Bitlis ve Mutaki sivil toplum kuruluu temsilcileride kitlesel basn açklamasyla karara tepki gösterdi.

Vanda, cuma namaz çk Yukar Norin Camisi avlusunda toplanan AK Parti, CHP, MHP, Y Parti, HÜDA PAR, Yeniden Refah, Saadet ve BBP temsilcileri ile vatandalar, yaptklar basn açklamasyla sözde bar plann protesto etti. Basn açklamasn okuyan HÜDA PAR Van l Bakan Rasim Sayn, ABD Bakan Donald Trumpn, igalci siyonistlerin güvenliini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarndan sürmeyi hedefleyen Yüzyln Anlamas adn verdii planyla, emperyalizmin genel karakteri olan igal ve sömürü için uluslararas hukuku hiçe saydn söyledi.

BELEDYE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

HÜDA PAR Mu l Bakanl da belediye önünde yapt basn açklamasyla sözde Orta Dou bar plann knad.

Partililer adna basn açklama yapan l Bakan Mehmet irin çalayan, Yüzyln Anlamas denilen plann, Kudüsün bütünüyle igal edilmesi, Filistinlilerin vatanlarndan çkarlmas ve igalin merulatrlmas çabas olduunu belirtti.

CUMA NAMAZI SONRASI TEKBRLER

Bitliste de Medeniyet Platformu üyeleri, Ulu Cami önünde bir araya gelerek söz konusu plana tepki gösterdi.

Grup adna yaplan açklamay okuyan Bitlis Medeniyet Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz ahin, geçen hafta Elazda meydana gelen depremde yaamn yitirenlere rahmet ve yarallara acil ifa diledi.

ahin, Kudüsün Filistinin bakenti ve Müslümanlarn onuru olduunu ifade ederek, göreve geldii günden beri Siyonistlerin emir eri gibi hareket eden Trumpn, ald kararlarla Filistin halknn meru haklarn yok saydna iaret etti.

MARDNDE PLATFORM ÜYELER

Mardinde cuma namaznn ardndan Fuat Yac Camisi önünde bir araya gelen Mardin Sivil Toplum Kuruluu Platformu üyeleri, ABD ve srail aleyhine slogan att.

Platform adna basn açklamas yapan Abdullah Ceylan, plann aslnda slam corafyasnn igal, bölme, parçalama, soykrm, yama ve imha plan olduunu söyledi.

Ceylan, Mardin halk olarak bu meydanda Trump ve Netanyahuya hatrlatmak isteriz ki Kudüs satlk deildir. Filistinli kardelerimizin hiçbir hakk gasbedilemez. Halk Müslüman olan bütün devletlerden halklarnn iradesine sayg göstererek Müslümanlarn ilk kblesi Mescid-i Aksaya, slamn ebedi yurdu olan Filistine ve Müslüman kardeleri Filistin halkna bedeli ne olursa olsun sahip çkmaya davet ediyoruz. dedi.

Açklamann ardndan l Müftüsü smail çiçek, Filistin halk ve Kudüs için dua etti.

SRTTE BRLK PLATFORMU

Siirt Birlik Platformu öncülüünde cuma namaz sonras Halid Bin Velid Camisi önünde toplanan grup, ABD Bakan Donald Trumpn, sözde Orta Dou bar plan kapsamnda Kudüsün srailin bölünmez bakenti olarak kabul edileceini duyurmasn protesto etti.

Genç Memur-Sen l Temsilcisi Yunus Emre Diriarn, grup adna yapt açklamada, Trumpn, srailin güvenliini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarndan sürmeyi hedefleyen plann makyajl bir sava çars olduunu kaydetti.

slamn ilk kblesi Kudüsü siyonizme teslim etmeyeceklerini belirten Diriarn, Hiç kimse, Filistine el koymaya, sraile yol vermeye, ABDye refakat etmeye yeltenmesin. Bu corafya, insani deerleri herkese sunma noktasnda cömert, insanlktan nasipsiz her özneye, her devlete ve her zihniyete haddini bildirecek kadar mert insanlarn ve inanmlarn corafyasdr. ifadelerini kulland.

Türk ve Filistin bayra tayan grup açklamann ardndan dald.

BATMANDA CUMA NAMAZI SONRASI

Batmanda cuma namaznn ardndan Gülistan Caddesi Özgürlük Ant önünde toplanan vatandalar, ABD ve srail aleyhine slogan att.

HÜDA PAR Batman Merkez lçe Bakan M. erif Durmaz, grup adna yapt açklamada, ABD Bakan Trumpn, igalci siyonistlerin güvenliini merkeze alan, uluslararas hukuku hiçe sayarak yüzyln anlamas adn verdii planyla Filistinlileri ebediyen yurtlarndan sürmeyi hedeflediini söyledi.

Özellikle Kudüsün statüsü konusunda tamamen sapkn bir inançtan hareketle oluturulan iddiann ve teröre dayanan eylemin merulatrlmas olduuna iaret eden Durmaz, Bu, siyonistlerin yine körü körüne ABD tarafndan desteklenmesi, terörün yaygnlatrlmas ve igalin merulatrlmas noktasnda kirli bir i birliidir. Bu anlamay kabul edenlerle beraber konumaya ve deerlendirmeye deer gören herkesi, Filistinin düman, Filistinlilerin soykrmcs ve Kudüsün satcs olarak tanmlarz. ifadelerini kulland.

Durmaz, içinde bamsz Filistin olmayan hiçbir sözleme, anlama ve plann kabul edilemeyeceini aktard.

Ana Sayfaya Git