Son Müsteşar "devletin mutfağı"na veda ediyor

"Devletin mutfağı" olarak tabir edilen Başbakanlık Müsteşarlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle tarihteki yerini alacak

Haberler 01.07.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl hükümet sistemine geçilmesiyle, Babakanlk makamnn kaldrlmasnn ardndan devletin mutfa diye tabir edilen Babakanlk Müstearl da tarihteki yerini alacak.

Babakanlk Müstear, kanunlarla Babakanla verilen görevlerin en iyi ekilde yaplmasn salamak, bakanlklar arasnda koordinasyon ve i birliini temin etmek, devlet idaresinde etkinliin salanmas, görevlerin tam ve verimli ekilde zamannda yerine getirilmesini temin etmek üzere sistem ve prensipleri gelitirmekle sorumlu.

Babakan tarafndan verilen dier görevleri de yapmakla yükümlü olan Babakanlk Müstear, görevi gerei geri planda duruyor ve 24 saat esasl mesai yaparak devlet mekanizmasnn en iyi ekilde çalmasn salyor.

Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantlarna da katlan müstearn mesaisi babakann istirahate geçmesiyle de sona ermiyor. Müstear, en erken Resmi Gazetenin yaynlanmasnn ardndan Babakanlktan ayrlyor.

Müstear, seçim ve referandum dönemleri bata olmak üzere Babakann uzun süreli yurt d ziyaretlerinde devlet çarknn düzenli ilemesine katk sunuyor.

Babakanlk Müstear Fuat Oktay Kendisiyle, etrafyla bark, bir ajandas olmayan, milletini, memleketini seven Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ile çok ama çok yakn ekilde tek bir hedef ve ideal urunda birleen, devlet mekanizmasn son derece etkin yöneten, bunun için hiçbir fedakarlktan kaçnmayan Babakanmzla çalmak bir ayrcalkt. Bu görev Türkiye Cumhuriyetinin kuruluundan beri sadece bizim deil bütün müstearlarn yapt bir görev. nallah alnmzn akyla her eyi teslim ederiz

Ana Sayfaya Git