Soruşturmalar başlıyor

Deprem soruşturmaları başladı; bakanlığın raporları bekleniyor

Haberler 29.01.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz merkezli 6.8 büyüklüündeki depremde, enkaznda 41 kiinin kalp, yaamn yitirdii binalarla ilgili adli soruturmalara baland. çevre ve ehircilik Bakanl ekiplerinin deprem bölgesindeki çalma sonuçlarnn, sorumlularn tespit edilmesinde etkili olaca belirtildi.

Elaz Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak Cuma günü saat 20.55te meydana gelen 6.8 büyüklüündeki depremde, 41 kii yaamn yitirirken, 1607 kii de yaraland. AFADdan yaplan son açklamada; Elaz, Malatya, Diyarbakr, Adyaman ve Kahramanmarata incelenen 13 bin 346 binadan 378inin ykld, 3 bin 249unun ar hasar gördüü, 214ünün orta ve 4 bin 826snn az hasarl olduunun belirlendii kaydedildi.

SORUTURMALAR çN RAPORLAR BEKLENYOR

Elaz ve Malatya cumhuriyet basavclklarnca deprem sonras gelen ihbarlar ve resen yürütülecek soruturmalar, binalarla ilgili yaplan teknik çalma raporlaryla derinletirilecek. Depremde yklan binalarn çounun, 30- 40 yllk olduu ve önceki depremlerde de hasar gördüü örenildi. Bölgedeki baz apartmanlarn alt katlarnn, i yeri olarak kullanlmas amacyla kolonlarnn kesildii ihbarlarnn Elaz ve Malatya basavclklarnca incelemeye alnd belirtildi. çevre ve ehircilik Bakanl ekiplerinin deprem bölgesinde yaptklar incelemeler sonucu hazrladklar raporlarn, soruturmalara yön verecei belirtildi. Hazrlanacak raporlara göre, sorumluluu belirlenen müteahhit, mühendis ve görevliler hakknda hzla soruturma yürütülecei örenildi.

BNALARDA YAMA YOK

Öte yandan savclklarn verdii talimatlarla kolluk kuvvetlerinin depremde hasar gören binalarn çevresinde ald önlemler sonucu yama olaylarnn olmad örenildi. Polis ve jandarmann önlemleri ile titiz çalmas sayesinde, deprem sonras binalardan yama ve hrszlk yaplmad belirtildi.

Ana Sayfaya Git