Soylu: Avrupa'nın gelişmiş laboratuvarlarında öldürücü uyuşturucu haplar üretiliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 21'inci yüzyılda terör, düzensiz göç ve uyuşturucu ticaretinin insanlığı tehdit ettiğini belirterek, "Avrupa'nın gelişmiş laboratuvarlarında insanlığın gelmiş geçmiş en gaddar, en öldürücü sentetik uyuşturucu haplar üretiliyor. Ülkemizin genç nüfusu, özellikle terör örgütlerinin ve uyuşturucu ticaretini yönetenlerin iştahını kabartmaktadır" dedi.

Haberler 23.02.2019 - 12:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakan Süleyman Soylu, Erzincan Polis Meslek Yüksekokulunda 40 günlük eitimlerini tamamlayan bin 344 bekçinin yemin törenine katld. Yemin töreninde konuan Bakan Soylu, Türk insannn güzel nasihatlerle büyüdüünü belirtti. Bizim medeniyetimiz, bizim inancmz, dinimiz, bizim deerlerimiz; adalet mülkün temelidir, insan yaat ki, devlet yaasn dedi diyen Bakan Soylu, Baka milletlere, onlarn inançlar ne söyledi bilemem ama biz insanla zulmedenlerden olmadk. Biz ne para için, ne petrol için, ne de zenginlik ve refah için, mazlum milletlerin ahn almadk. Bugün dünyada terör var, biz yapmadk. Göç yollarnda ölen, ailesini, çoluk çocuunu, hayatn kaybeden binlerce insan var, bunu da biz yapmadk. Biz uyuturucu üretip el altndan satmadk. Bugün dünyada açlk var, biz kimsenin ekmeini an çalmadk. Dünyada rkçlk yükseliyor, oysa biz kimseye derisinin rengini sormadk. u içinde bulunduunuz Erzincan ehri, bilesiniz ki alelade bir ev ve dükkan yn deildir. Burann topra alelade bir toprak deildir. Bu ülke, bu aziz millet, dünyada insanlk adna kendine ait bir imzas olan millettir. Eer bugünün teknolojisini, zenginlii, refah gelitiren biz olsaydk, veya biraz da olsa bizden ilham alsalard, dünya bu halde olmazd.

EN KRTK CORAF ROTALAR ÜZERNDEYZ

Bakan Soylu, 21inci yüzylda terör, düzensiz göç ve uyuturucu ticaretinin insanl tehdit ettiini belirterek, öyle konutu: 2018 ylnda tüm terör örgütlerine dönük toplam 129 bin 787 terör operasyonu, 147 bin 562 uyuturucu operasyonu yaptk. çok kaba bir hesapla Türkiyede 2018 ylnda ele geçirilen uyuturucunun maddi deeri 3,5 milyar Türk lirasdr. Geçen yl sonu itibaryla yakaladmz düzensiz göçmen says 268 bin kiidir. Bu rakamlar dünyann gelimi ülkelerinin, paras bol ama vicdan kt ülkelerinin duymaktan bile korkaca rakamlardr. Diyebilirim ki bugün Türkiyeyi uyuturucuyla göçle ve terörle ablukaya almak istiyorlar; ama bir ansmz var. Türkiye bugün son 300 yln en kuvvetli dönemindedir. Bütün risklerimizi, tehditlerimizi ülkemizin kendi gücüyle bertaraf ediyoruz.

HçBR EY çN CAZET ALMIYORUZ

Türkiyenin tehlikeyi nerede görürse müdahale ettiini kaydeden Soylu, Artk kimseden hiçbir ey istemiyoruz, hiçbir ey için icazet almyoruz. Tehlikeyi nerede görürsek; Afrinde görürsek Afrine, Cerablusta görürsek Cerablusa, Azezde görürsek Azeze korkmadan, çekinmeden müdahale ediyoruz. te bütün bu çerçeve içinde insanmzn biraz önce tarif ettiim bu kötülüklerden etkilenmemesi, zarar görmemesi, ban huzur içinde yasta koyabilmesi için ehir güvenliini takviye edici çok ciddi admlar atyoruz. te bugün burada göreve hazr olan evlatlarmz, bu gayretlerimizin önemli bir parças olacaklardr diye konutu.

11 BN 382 BEKçMZ GÖREV BAINDA

Bekçilik uygulamasnn yeni olmadn vurgulayan Bakan Soylu, konumasn öyle sürdürdü: Uzun yllardr var olan bu uygulamay yeniden canlandrmak ve çaa uygun bir hale getirmek gerekti. 2016 ylndan itibaren toplam 9 bin 444 yeni bekçimiz göreve balad. Öncekilerle beraber halihazrda 11 bin 382 bekçimiz görev bandadr. nallah mart aynda 8 bin yeni bekçi almna çkyoruz. 24 Aralk ile 1 ubat arasnda 6 büyük ilimizde yaptmz bir saha çalmasnda toplumun bekçilerimizden memnun olduunu hatta mahallesinde bekçi olmayan muhtarlarn mülki idareden sürekli olarak bekçi talebinde bulunduunu, bekçilik uygulamasyla asayi olaylarnda ciddi azal yaandn gördük Konumalarn ardndan bekçiler, yemin ederek, görevlerine balad.

Ana Sayfaya Git