Soylu: PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır

Gündeme ilişkin birçok konuda açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, 'PKK'nın tüm eylemlerinde kadınların bulunma oranı yüzde 56' dedi.

Haberler 28.02.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, AA Editör Masasnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu, sivil toplum kurulular ve bata HDPli belediyeler olmak üzere gönderilen deprem yardmlarnn engellenmesine ilikin Depremde yardmlar STKlerin, belediyelerin kendi bana datmasna izin vermedik. Bu, bizim deil Türkiye Afet Müdahale Plannn karar savunmasn yapt. Depremin ardndan u ana kadar Elaz ve Malatyada yaklak 150 bin kiiye sosyal rehabilitasyon uygulandn belirten Soylu, Hem Malatya hem Elaz olsun, bu kadar hzl hasar tespitinin yapld baka bir ülke olmamtr diye konutu.

Soylu ayrca, Elaz ve Malatyadaki depremlerin ardndan u ana kadar 460 milyon lira harcandn kaydetti.

ELAZI VE MALATYADA NSAN AYININ SONUNDA HAYAT NORMALE DÖNECEK

Soylu, Elaz ve Malatya ile ilçelerinde önümüzdeki nisan aynn sonunda genel perspektif olarak hayat normale dönecek. dedi.

Deprem sonras yaplan çalmalarla ilgili bilgi veren Soylu, unlar kaydetti:

Muhtarlarla WhatsApp grubu kurduk. Hala WhatsApp grubumuz devam ediyor. Bir taraftan muhtarlarla, bir taraftan sivil toplum örgütleri ile yardm götürdük, bir taraftan gönüllüler yardm götürdü. Yardm da tek alanda datmadk. Kendi koordinasyonumuzda 4-5 ayr yap içerisinde bu yardm datmaya çaltk.

OLASI DEPREM çN BÜYÜK STANBUL PLANI HAZIRLIYORUZ

Olas büyük stanbul depremi için büyük stanbul plan hazrladklarn dile getiren Bakan Soylu, Vatandalarmzn yklan binalar, acil yklacak binalar, çok ar hasarl olarak tespit edilen binalarnn paralarn, kanunun da önüne geçerek ödemeye baladk ifadelerini kulland.

MRALIDAK YANGIN

çileri Bakan Soylu, PKK lideri Abdullah Öcalann tutulduu mral Adasnda çkan yangnla ilgili, mraldaki cezaevinin çok ötesinde, çok uzanda köede bir yer, bir risk söz konusu deil açklamas yapt.

PKK BR KADIN ÖRGÜTÜDÜR, BUNUN ÜZERNE KONULANMITIR

Operasyonlara ilikin de açklama yapan Soylu, unlar kaydetti: Türkiye özellikle çukur olaylarndan sonra terörü kaynanda kurutmaya geçti. Sadece teröristle deil kültürel terörizmle mücadele ediyoruz. PKK bir kadn örgütüdür, bunun üzerine konulanmtr. PKKnn tüm eylemlerinde kadnlarn bulunma oran yüzde 56.

Balattklar ikna çalmalaryla bu yl 48 teröristin örgütten ayrldn söyleyen Soylu, PKK teröristiyle mücadeleyi tüm kurumlarmz büyük kararllkla sürdürüyor ama terörizmle mücadeleyi analarn cesareti bitirecektir ifadelerini kulland.

SINIR DII EDLEN MLTANLAR

Soylu, yabanc cihatçlarla ilgili, 102 uyruktan 7 bin 918 kiiyi snr d ettiklerini söyledi.

GEZNN HESABI SORULACAK

Geçtiimiz günlerde eski Cumhurbakan Abdullah Gülün Gezi ile gurur duymutum sözlerine Yazklar olsun eklinde cevap vermesiyle gündeme gelen Soylu, Gezi Direnii ile ilgili de konutu. Bakan Soylunun Kim ne söylerse söylesin Gezi olaylar büyük bir ihanettir. Bizden sonra gelecek nesiller bunun hesabn soracaklar ifadelerini kullanmas dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git