Görüş Bildir

Soylu: PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır

Gündeme ilişkin birçok konuda açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, 'PKK'nın tüm eylemlerinde kadınların bulunma oranı yüzde 56' dedi.

Soylu: PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu, sivil toplum kuruluşları ve başta HDP’li belediyeler olmak üzere gönderilen deprem yardımlarının engellenmesine ilişkin "Depremde yardımları STK'lerin, belediyelerin kendi başına dağıtmasına izin vermedik. Bu, bizim değil Türkiye Afet Müdahale Planı'nın kararı" savunmasını yaptı. Depremin ardından şu ana kadar Elazığ ve Malatya'da yaklaşık 150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandığını belirten Soylu, "Hem Malatya hem Elazığ olsun, bu kadar hızlı hasar tespitinin yapıldığı başka bir ülke olmamıştır" diye konuştu.

Soylu ayrıca, Elazığ ve Malatya'daki depremlerin ardından şu ana kadar 460 milyon lira harcandığını kaydetti.

"ELAZIĞ VE MALATYA'DA NİSAN AYININ SONUNDA HAYAT NORMALE DÖNECEK"

Soylu, "Elazığ ve Malatya ile ilçelerinde önümüzdeki nisan ayının sonunda genel perspektif olarak hayat normale dönecek." dedi.

Deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Soylu, şunları kaydetti:

"Muhtarlarla WhatsApp grubu kurduk. Hala WhatsApp grubumuz devam ediyor. Bir taraftan muhtarlarla, bir taraftan sivil toplum örgütleri ile yardım götürdük, bir taraftan gönüllüler yardım götürdü. Yardımı da tek alanda dağıtmadık. Kendi koordinasyonumuzda 4-5 ayrı yapı içerisinde bu yardımı dağıtmaya çalıştık."

"OLASI DEPREM İÇİN BÜYÜK İSTANBUL PLANI HAZIRLIYORUZ"

Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırladıklarını dile getiren Bakan Soylu, "Vatandaşlarımızın yıkılan binaları, acil yıkılacak binaları, çok ağır hasarlı olarak tespit edilen binalarının paralarını, kanunun da önüne geçerek ödemeye başladık" ifadelerini kullandı.

İMRALI'DAKİ YANGIN

İçişleri Bakan Soylu, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tutulduğu İmralı Adası’nda çıkan yangınla ilgili, "İmralı'daki cezaevinin çok ötesinde, çok uzağında köşede bir yer, bir risk söz konusu değil" açıklaması yaptı.

"PKK BİR KADIN ÖRGÜTÜDÜR, BUNUN ÜZERİNE KONUŞLANMIŞTIR"

Operasyonlara ilişkin de açıklama yapan Soylu, şunları kaydetti: "Türkiye özellikle çukur olaylarından sonra terörü kaynağında kurutmaya geçti. Sadece teröristle değil kültürel terörizmle mücadele ediyoruz. PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır. PKK'nın tüm eylemlerinde kadınların bulunma oranı yüzde 56."

Başlattıkları ikna çalışmalarıyla bu yıl 48 teröristin örgütten ayrıldığını söyleyen Soylu, "PKK teröristiyle mücadeleyi tüm kurumlarımız büyük kararlılıkla sürdürüyor ama terörizmle mücadeleyi anaların cesareti bitirecektir" ifadelerini kullandı.

SINIR DIŞI EDİLEN MİLİTANLAR

Soylu, yabancı cihatçılarla ilgili, 102 uyruktan 7 bin 918 kişiyi sınır dışı ettiklerini söyledi.

“GEZİ’NİN HESABI SORULACAK”

Geçtiğimiz günlerde eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Gezi ile gurur duymuştum” sözlerine “Yazıklar olsun” şeklinde  cevap vermesiyle gündeme gelen Soylu, Gezi Direnişi ile ilgili de konuştu. Bakan Soylu’nun "Kim ne söylerse söylesin Gezi olayları büyük bir ihanettir. Bizden sonra gelecek nesiller bunun hesabını soracaklar" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi