Sözen'dan Davutoğlu'nun açıklamalarına tepki

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen: "Davutoğlu'nun HDP'li belediye başkanlarının görevinden alınmasını eleştirmesi talihsizliktir"

Haberler 21.08.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Genel Bakan Ziya Sözen, eski Babakanlardan Ahmet Davutolunun HDPli belediye bakanlarnn görevden alnmasn eletirmesinin çok talihsiz bir açklama olduunu belirterek, bu açklamay terör sevicilerine ve destekçilerine açkça verilmi bir destek olarak gördüklerini ve siyasi kayglarla yaplm talihsiz bir açklama olduunu söyledi.

HDPli belediye bakanlarnn görevden alnmasnn tamamen hukuk çerçevesi içinde yapldn belirten Ziya Sözen, bu belediye bakanlarnn PKK-KCKya hizmet ettiini, devletin kaynaklarn PKKya aktardklarn en iyi bilen kiinin Ahmet Davutolu olduunu dile getirdi. Sözen, Ahmet Davutolu bu açklamas ile biz ehit ailelerini üzmü, incitmi ve rencide etmitir. Ahmet Davutolu bu sözleriyle Yasin Börünün katillerine, Aybüke öretmenin katillerine, Ayaz ve Nupeldann katillerine destek vermitir. Bu açklama vatansever olarak tandmz Ahmet Davutolunun vatanseverliine gölge düürmü, PKK sempatizanlarn sevindirmitir. Bu talihsiz açklamay knyoruz. Ahmet Davutolunun bu açklamas terör operasyonlarna destek veren sözde akademisyenlerin açklamasndan farksz olmamtr. HDPli belediye bakanlar her yönüyle PKKya aleni ekilde destek verirken, Ahmet Davutolunun bunu görmemesi çok büyük bir talihsizliktir. Ahmet Davutolu daha net ifadeler kullanmaldr. HDPli belediye bakanlarnn tutum ve davranlar doru ise o zaman bölgede PKKya kar yaplan operasyonlar m yanl? Devletimizin PKKllara kar yapt uygulamalar m yanl? çünkü bizim nazarmzda PKK ne ise, PKKya destek verenlerde ayndr. Bu sözler bu ülkede babakanlk yapm, Dileri Bakanl yapm birine asla yakmamtr dedi.

Ana Sayfaya Git