Sözleşmeli erbaş ve erlerle ilgili yeni düzenleme

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sözleşmeli erbaş ve erlere, yıllık ve mazeret izinlerinin dışında evlenirken 7, çocuğu olması durumunda 10 gün izin hakkı tanınacak.

Haberler 26.08.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olaanüstü Hal Kapsamnda Baz Düzenlemeler Yaplmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Sözlemeli Erba ve Er Kanununda 694 sayl KHK ile baz düzenlemelere gidildi. Buna göre, sözlemeli er olabilmek için kanundaki ilgili unsurlarn yan sra güvenlik soruturmasnn olumlu sonuçlanmas, soruturma sonucu henüz gelmedii hallerde ise ariv aratrmasnn olumlu neticelenmesi gereklilii getirildi.

Sözlemeli er adaylarnn ön sözlemeleri ile sözlemeli erba ve erlerin sözlemeleri, güvenlik soruturmalarnn olumsuz sonuçlanmas durumunda, sözleme süresinin bitiminden önce feshedilebilecek.

Sözlemeli erba ve erlerin yllk izinleri ve mazeret izinlerinin dnda anne, baba, e, çocuk ve kardelerinin vefat durumunda 10 gün izinleri bulunuyordu. Düzenlemeyle bunlarn yan sra evlenmeleri durumunda 7, einin doum yapmas durumunda ise 10 gün izin hakk daha tannd. Düzenlemeyle sözlemeli erba ve erlerin ikramiye gösterge oranlar da artrld.

KHK ile Türk Silahl Kuvvetleri Disiplin Kanununda da deiiklik yapld.

Buna göre, Türk Silahl Kuvvetlerinden ayrma cezalarna yönelik kararlarn alnd kuvvet komutanlklarndaki yüksek disiplin kurullar, kurmay bakannn bakanlnda personel, istihbarat, harekat, lojistik ve genel plan ve prensipler bakanlar, tayin dairesi bakan, hukuk hizmetleri bakan veya hukuk müaviri ile yüksek disiplin kurulu ilemlerinin yürütülmesinden sorumlu ube müdüründen oluacak.

Ana Sayfaya Git