Sözleşmeliye kadro talebi

Diyarbakır'da Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyeleri yaptıkları açıklama ile sözleşmeli öğretmenler için eşit özlük hakları ve kadro talebinde bulundu.

Haberler 18.12.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesindeki sendika binas önünde ellerinde Sözlemelilik bitmeli, imiz ayn haklarmz neden farkl yazl dövizlerle bir araya gelen sendika üyeleri adna açklama yapan ube bakan Ramazan Tekdemir, kamu hizmetlerinde kalite, süreklilik, kapsayclk ve güvenlik kadar, kamu görevlilerinin istihdam ekli, çalma artlar, mali, sosyal ve özlük haklarnn da önemli olduunu vurgulad.

KADRO TALEP ETTLER

Tekdemir, unlar kaydetti:

Ayn vazifeyi yapan kamu görevlileri arasnda hak ve ücretlerde eitsizlik kabul edilemez. Aksi halde çalma bar yara alr, i verimi azalr. Sözlemeli öretmenlik uygulamas anayasal haklar snrlamakta, aile bütünlüünü bozmakta, eleri birbirinden, çocuklar da anne babalarndan ayr brakmakta, öretmenleri ii ile ei arasnda tercihe zorlamaktadr. Mutlu, yerinden ve iinden memnun öretmenler demek, Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri bata olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yerlerde eitimde kalitenin ve baarnn artmas demektir. Eitimdeki baar, terörle mücadelede de en etkili yöntemdir. Terör ancak eitimle biter. Terör biterse kalknma olur. Genç isizlii azalr. Gençliin enerjisi refaha, kalknmaya, bölgenin gelimesine harcanm olur. O halde, ucuz içilikten farksz ücretli öretmenlie dur denilmelidir.

Ana Sayfaya Git