Su kesintisi yapılmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 81 il valiliğine koronavirüs önlemlerini içeren genelge gönderildi

Haberler 21.03.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelgeye göre, içme suyu temini ve datm hizmetlerini yürüten belediyeler ve bal kurulular bu hizmetlerini kesintisiz devam ettirecek. Abonelik sözlemesinden kaynaklanan su alacaklarnn mevcudiyeti dahil, çeitli sebeplerle su kesintisine gidilmeyecek. l Özel dareleri ve Belediyelerce iletilen, koronavirüs önlemleri kapsamnda geçici olarak faaliyetleri durdurulan i yerlerine bu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmeyecek ve bu süre kadar sözleme süreleri de uzatlacak.

çevre ve ehircilik Bakanlnca yeni tip koronavirüse ilikin yeni tedbirleri içeren genelge hazrlanarak 81 il valiliine yolland.

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum imzal genelgede, koronavirüs (Kovid-19) salgnndan vatandalar korumak ve salgnn yaylmasn engellemek amacyla devletin tüm kurumlaryla önlemler almaya devam ettii belirtildi.

Bu çerçevede, 11 maddelik bir genelgenin 81 il valiliine gönderildii ve sonrasnda çileri Bakanlnca koronavirüs tedbirleri kapsamnda baz yerlerin faaliyetlerinin 16 Mart 2020 tarihi itibariyle geçici bir süreliine durdurulduu anmsatlan genelgede, çileri Bakanl tarafndan alnan tedbirler gerei faaliyetleri durdurulan i yerlerinin yan sra koronavirüs tehlikesi nedeniyle baz i yerleri de bu durumdan ekonomik olarak olumsuz ekilde etkilenmitir. Dier taraftan, belediyelerimiz ve bal kurulular tarafndan sunulan içme ve kullanma suyu temini ve datm hizmetlerinin kesintisiz bir ekilde devam etmesi koronavirüsten korunma ve bu virüsün yaylmasn önleme hususunda büyük önem arz etmektedir. ifadelerine yer verildi.

Genelgede, bu kapsamda alnan yeni tedbirlere ilikin unlar kaydedildi:

l özel idareleri, belediyeler ve bal kurulular ile bunlarn üyesi olduu mahalli idare birlikleri ve bunlarn sermayesinin yarsndan fazlasna dorudan doruya veya dolayl olarak birlikte ya da ayr ayr sahip olduklar irketlerinin mülkiyetinde veya tasarrufunda olup 2886 sayl Devlet hale Kanunu, 5393 sayl Belediye Kanunu, 5216 sayl Büyükehir Belediyesi Kanunu ve ilgili dier mevzuat çerçevesinde kiraya verilen tanmazlar hakknda;

Kamu kurumlarnca alnan ve alnacak tedbirler nedeniyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan i yerleri kullanlamayacandan, faaliyetlerin durdurulduu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmemesi, ayrca bu süreler kadar sözleme sürelerinin uzatlmas, geçici olarak faaliyetleri durdurulan i yerleri arasnda olmamakla birlikte koronavirüs pandemisi sebebiyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen i yerlerinin kira sözlemesinden kaynaklanan borçlarnn ödenmesinde deien koullar göz önüne alnarak alacan ertelenmesi hususunun ilgili idarelerce deerlendirilmesi hususlar uygun görülmütür.

Genelgede içme suyu temini ve datm hizmetlerini yürüten belediyeler ve bal kurulularnn bu hizmetlerini kesintisiz devam ettirmesi istenerek, Abonelik sözlemesinden kaynaklanan su alacaklarnn mevcudiyeti dahil, çeitli sebeplerle su kesintisine gidilmemesi gerekmektedir. ifadesi kullanld.

Genelgede ayrca unlara yer verildi:

Devletimiz tarafndan bugüne kadar alnan önlemler ile bundan sonra alnacak tedbirlerin yerel yönetimlerimizce dikkatle takip edilerek eksiksiz yerine getirilmesi, söz konusu pandeminin daha fazla yaylmasnn önlenmesi bakmndan büyük önem arz etmektedir. Halkmzn salnn korunmas ve kamu esenliinin salanmas için yukarda belirtilen tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi, herhangi bir aksakla mahal verilmemesi ve konunun iliniz dahilindeki tüm yerel yönetimlere (birlikleri ve itirakleri dahil) duyurulmas hususunda gereini önemle rica ederim.

Ana Sayfaya Git