Suçlular yurt dışında da kaçamadı

Türkiye'de suç işledikten sonra yurt dışına kaçan 38 şüpheli, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatının (INTERPOL) koordineli çalışmaları sonucunda yakalanarak adalete teslim edildi.

Haberler 26.05.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet yetkililerinden ald bilgiye göre, güvenlik birimleri terör suçunun yan sra asayi suçlarna kart tespit edilen üphelilerin yakalanmasna ilikin çalmalarn yurt içinde olduu kadar yurt dnda da kararllkla sürdürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüü Interpol-Europol Dairesi Bakanl yetkilileri, Türkiyede suç iledikten sonra yurt dna kaçan üphelilerin yakalanmas için INTERPOLe üye ilgili yabanc ülkenin güvenlik birimleriyle koordineli çalyor.

Bu kapsamda, ylbandan bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarafndan arand INTERPOLe bildirilen 38 üpheli düzenlenen operasyonlarla yakaland. Türkiyeye teslim edilen üphelilerin 22si asayi, 7si kaçakçlk ve 9u narkotik suçlarndan aranan kiiler olduu belirlendi.

Azerbaycan 7, Almanya, Gürcistan ve Suudi Arabistan üçer, Bulgaristan, Fransa, ngiltere, KKTC, Romanya ve Rusya ikier, Avusturya, Belçika, Irak, Japonya, Kosova, Libya, Polonya, Srbistan, Ukrayna ve Yunanistan birer üpheliyi Türkiyeye teslim etti.

- Katil zanls Srbistanda yakaland

Yakalanan üpheliler arasnda zmirin Konak ilçesinde 23 Mays 2016da ellerini balad Suriye uyruklu E.Myi bçakla öldüren ve ei J.Hyi darbedip paralarn çaldktan sonra kaçan Lübnan uyruklu A.S. (34) de yer ald.

Polis ekipleri, olayda darbedilen ve ölü taklidi yaparak kurtulan J.Hnin ifadeleri dorultusunda çalma balatrken, kimlii tespit edilen zanl hakknda krmz bültenle uluslararas arama karar çkarld.

Srbistanda olduu belirlenen katil zanls A.Snin yakalanmas amacyla Srp güvenlik güçleriyle irtibata geçildi.

Baarl bir çalma sonucunda gözaltna alnan üpheli de Türkiyeye teslim edildi.

Ana Sayfaya Git