Görüş Bildir

Suçlular yurt dışında da kaçamadı

Türkiye'de suç işledikten sonra yurt dışına kaçan 38 şüpheli, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatının (INTERPOL) koordineli çalışmaları sonucunda yakalanarak adalete teslim edildi.

Suçlular yurt dışında da kaçamadı

Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, güvenlik birimleri terör suçunun yanı sıra asayiş suçlarına karıştığı tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına ilişkin çalışmalarını yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da kararlılıkla sürdürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Türkiye'de suç işledikten sonra yurt dışına kaçan şüphelilerin yakalanması için INTERPOL'e üye ilgili yabancı ülkenin güvenlik birimleriyle koordineli çalışıyor.

Bu kapsamda, yılbaşından bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarafından arandığı INTERPOL'e bildirilen 38 şüpheli düzenlenen operasyonlarla yakalandı. Türkiye'ye teslim edilen şüphelilerin 22'si asayiş, 7'si kaçakçılık ve 9'u narkotik suçlarından aranan kişiler olduğu belirlendi.

Azerbaycan 7, Almanya, Gürcistan ve Suudi Arabistan üçer, Bulgaristan, Fransa, İngiltere, KKTC, Romanya ve Rusya ikişer, Avusturya, Belçika, Irak, Japonya, Kosova, Libya, Polonya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan birer şüpheliyi Türkiye'ye teslim etti.

- Katil zanlısı Sırbistan'da yakalandı

Yakalanan şüpheliler arasında İzmir'in Konak ilçesinde 23 Mayıs 2016'da ellerini bağladığı Suriye uyruklu E.M'yi bıçakla öldüren ve eşi J.H'yi darbedip paralarını çaldıktan sonra kaçan Lübnan uyruklu A.S. (34) de yer aldı.

Polis ekipleri, olayda darbedilen ve ölü taklidi yaparak kurtulan J.H'nin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlatırken, kimliği tespit edilen zanlı hakkında kırmızı bültenle uluslararası arama kararı çıkarıldı.

Sırbistan'da olduğu belirlenen katil zanlısı A.S'nin yakalanması amacıyla Sırp güvenlik güçleriyle irtibata geçildi.

Başarılı bir çalışma sonucunda gözaltına alınan şüpheli de Türkiye'ye teslim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi