Şüpheli çok gelişme yok

Kübra Ekin 21 gündür kayıp: Şüpheli çok, gelişme yok

Haberler 04.12.2021 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir süre önce kyafeti nedeniyle saldrya urayp Diyarbakrn gündemini megul eden 22 yandaki Kübra Ekinden 21 gündür haber alnamyor. Ekinin kardei Mahmut Ekin, olayla ilgili üphelinin çok olmasna ramen bir gelimenin olmadn söyledi.

Diyarbakrn Balar ilçesine bal Baclar Mahallesinde yaayan Kübra Ekinden 21 gündür haber alnamyor. En son 13 Kasmda evden ayrlan ve bir daha kendisinden haber alnamayan Ekinin ailesi, karakola yapt bavurudan 17 gün sonra da Diyarbakr Barosuna bavurdu. Ancak aradan geçen 21 güne ramen Ekinin durumuna ilikin bir ize rastlanmad. Ekinin kardei Mahmut Ekin (21), yetkilileri göreve çararak, ablasnn bulunmasn istedi.

13 KASIMDA GÖRÜLDÜ

Ablasnn hiçbir telefonunu cevapsz brakmadn belirten Ekin, En son ayn 12sinde birbirimizi gördük. Ölen saatlerinde alverii için Ofis semtine gideceini söyledi. Saat 15.00da civar gitti ben de markete gidecektim, onunla markete kadar yürüdüm. Daha sonra akam 18.00 gibi tekrar eve geldi. Kimse evde yoktu, anahtarn unutmu beni arad, bende bir yarm saate gelirim dedim. O da bir kz arkadana gideceini ve belki bu akam orada kalacan söyledi. Sonra tekrar arayp orada kalacan söyledi. Ertesi gün öleden sonra saat 13.00 gibi tekrar beni arad ve akam eve geleceini söyledi. Fakat akama doru aradm telefonu kapalyd, bir daha da ulaamadk. Ona ulaamadmz saatlerde Balarda Sayn Sitesinin yaknndaki kameralara görüntüsü yansm dedi.

TEHDT EDEN BR VARDI

Polisin olay netlemedii için bilgi paylamnda bulunmadn söyleyen Ekin,En son kald kz arkadann ismini de vermedi, kime gittiini nerede kaldn bilmiyoruz. Polis de hala aratryor. Olayda birçok üpheli var. Erkek arkada olduu söylenilen biri var, en son onunla görütüü söyleniyor. Yine geçen sene Kübray tehdit eden biri vard, aabeyi savcyd. Kübraya zarar vermekle tehdit ediyordu. ahsn savc aabeyi ile görütük. Ondan sonra bir daha rahatsz etmedi. Polisle bu durumu da paylatk, bu kiiye de baktklarn söylediler. Ama çocuun birkaç aydr Ankarada olduu söylendi. Olayla alakas yok denildi. Her zaman yaklatklarn söylüyorlar. Fakat 21 gün geçti bir gelime yok diye belirtti.

BELRSZLKTE KALMAK STEMYORUZ

Kübrann Mays aynda Balar ilçesi Lezgin Avc Caddesinde marketten ekmek alp dönerken kyafeti nedeniyle kimlii belirsiz bir erkein saldrsna uradn hatrlatan Ekin, Evde hiçbir ekilde ona bask yoktu. Polis okulunun orada böyle bir olay yaad için, onun için oradan tandk. Türkiyede hiçbir kadnn can güvenlii yok. Kadnlar yoldan geçtikleri zaman hiç tanmadklar biri tarafndan katlediliyor. Ablamda dier kadnlarn kaderine terk edilmesin. Yetkililer her ipucunun peinden gitsin brakmasnlar. Daha çok üstünde dursunlar. Yetkililere sesleniyorum; 21 gündür genç bir kadn yok, kaçrlm, öldürülmü olabilir. Ölü ya da diri bulunmasn istiyoruz. Belirsizlikte kalmak istemiyoruz. Ölüsü de olsa ablam bize getirsinler. Daha çok aratrsnlar. Devletin o gücü var, tüm mobesa kaytlar izlense mutlaka görülür. En son göründüü yer belli oradan nereye gittiini bulabilirler ifadelerini kulland.

BU TÜR OLAYLAR SON BULSUN!

Ablasnn akbetini bilmediklerini fakat alkonulduu üphesini tadklarn söyleyen Ekin, Bu tür kaçrlma, alkoyma katletme olaylar cezaszlk nedeniyle artyor. Kadnlar katleden, kaçran ahslar iki üç sene yatp serbest braklyorlar. Bir takm elbise giyince iyi hal indirimi alyorlar. Böyle olmamas gerekiyor, en ar suçlar almallar, müebbet almallar. O ekilde ceza almamallar ki bu olaylar yaanmasn, kimse bu eylere cesaret edemesin. Kadna yönelik iddet haddi snr at, bu tür olaylar istemiyoruz, artk yeter! sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git