Görüş Bildir

Şüpheli çok gelişme yok

Kübra Ekin 21 gündür kayıp: Şüpheli çok, gelişme yok

Şüpheli çok gelişme yok

Bir süre önce kıyafeti nedeniyle saldırıya uğrayıp Diyarbakır'ın gündemini meşgul eden 22 yaşındaki Kübra Ekin’den 21 gündür haber alınamıyor. Ekin’in kardeşi Mahmut Ekin, olayla ilgili şüphelinin çok olmasına rağmen bir gelişmenin olmadığını söyledi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nde yaşayan Kübra Ekin’den 21 gündür haber alınamıyor. En son 13 Kasım’da evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Ekin’in ailesi, karakola yaptığı başvurudan 17 gün sonra da Diyarbakır Barosu’na başvurdu. Ancak aradan geçen 21 güne rağmen Ekin’in durumuna ilişkin bir ize rastlanmadı. Ekin’in kardeşi Mahmut Ekin (21), yetkilileri göreve çağırarak, ablasının bulunmasını istedi.

13 KASIM’DA GÖRÜLDÜ

Ablasının hiçbir telefonunu cevapsız bırakmadığını belirten Ekin, “En son ayın 12’sinde birbirimizi gördük. Öğlen saatlerinde alışverişi için Ofis semtine gideceğini söyledi. Saat 15.00’da civarı gitti ben de markete gidecektim, onunla markete kadar yürüdüm. Daha sonra akşam 18.00 gibi tekrar eve geldi. Kimse evde yoktu, anahtarını unutmuş beni aradı, bende bir yarım saate gelirim dedim. O da bir kız arkadaşına gideceğini ve belki bu akşam orada kalacağını söyledi. Sonra tekrar arayıp orada kalacağını söyledi. Ertesi gün öğleden sonra saat 13.00 gibi tekrar beni aradı ve akşam eve geleceğini söyledi. Fakat akşama doğru aradım telefonu kapalıydı, bir daha da ulaşamadık. Ona ulaşamadığımız saatlerde Bağlar’da Sayın Sitesi'nin yakınındaki kameralara görüntüsü yansımış” dedi.

'TEHDİT EDEN BİRİ VARDI'

Polisin olay netleşmediği için bilgi paylaşımında bulunmadığını söyleyen Ekin,“En son kaldığı kız arkadaşının ismini de vermedi, kime gittiğini nerede kaldığını bilmiyoruz. Polis de hala araştırıyor. Olayda birçok şüpheli var. Erkek arkadaşı olduğu söylenilen biri var, en son onunla görüştüğü söyleniyor. Yine geçen sene Kübra’yı tehdit eden biri vardı, ağabeyi savcıydı. Kübra’ya zarar vermekle tehdit ediyordu. Şahsın savcı ağabeyi ile görüştük. Ondan sonra bir daha rahatsız etmedi. Polisle bu durumu da paylaştık, bu kişiye de baktıklarını söylediler. Ama çocuğun birkaç aydır Ankara’da olduğu söylendi. Olayla alakası yok denildi. Her zaman yaklaştıklarını söylüyorlar. Fakat 21 gün geçti bir gelişme yok” diye belirtti.

‘BELİRSİZLİKTE KALMAK İSTEMİYORUZ’

Kübra’nın Mayıs ayında Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi'nde marketten ekmek alıp dönerken kıyafeti nedeniyle kimliği belirsiz bir erkeğin saldırısına uğradığını hatırlatan Ekin, “Evde hiçbir şekilde ona baskı yoktu. Polis okulunun orada böyle bir olay yaşadığı için, onun için oradan taşındık. Türkiye’de hiçbir kadının can güvenliği yok. Kadınlar yoldan geçtikleri zaman hiç tanımadıkları biri tarafından katlediliyor. Ablamda diğer kadınların kaderine terk edilmesin. Yetkililer her ipucunun peşinden gitsin bırakmasınlar. Daha çok üstünde dursunlar. Yetkililere sesleniyorum; 21 gündür genç bir kadın yok, kaçırılmış, öldürülmüş olabilir. Ölü ya da diri bulunmasını istiyoruz. Belirsizlikte kalmak istemiyoruz. Ölüsü de olsa ablamı bize getirsinler. Daha çok araştırsınlar. Devletin o gücü var, tüm mobesa kayıtları izlense mutlaka görülür. En son göründüğü yer belli oradan nereye gittiğini bulabilirler” ifadelerini kullandı.

BU TÜR OLAYLAR SON BULSUN!

Ablasının akıbetini bilmediklerini fakat alıkonulduğu şüphesini taşıdıklarını söyleyen Ekin, “Bu tür kaçırılma, alıkoyma katletme olayları cezasızlık nedeniyle artıyor. Kadınları katleden, kaçıran şahıslar iki üç sene yatıp serbest bırakılıyorlar. Bir takım elbise giyince iyi hal indirimi alıyorlar. Böyle olmaması gerekiyor, en ağır suçları almalılar, müebbet almalılar. O şekilde ceza almamalılar ki bu olaylar yaşanmasın, kimse bu şeylere cesaret edemesin. Kadına yönelik şiddet haddi sınırı aştı, bu tür olayları istemiyoruz, artık yeter!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi