Sur esnafı'na site geliyor!

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Sur İşadamları ve Toptancılar Derneği arasında Sur Toptancılar Sitesi’nin yapımı için protokol imzalandı.

Haberler 14.12.2016 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun süredir, Bakanlk ve l Valilii nezdinde mekik dokuyon Diyarbakr Sur adamlar ve Toptanclar dernei (SDER) hedefledii projenin ilk imzasn attrd. l Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla ve Sur adamlar ve Toptanclar Dernei(SDER) Bakan ükran Ylmaz arasnda, Sur Toptanclar Sitesinin kurulmas ve yer tahsisi konusunda, protokol imzalad.

l Valiliinde gerçekletirilen imza töreninde Diyarbakr Valisi Aksoy, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Atilla, SDER Bakan ükran Ylmaz ve SDER Yönetim Kurulu üyeleri hazr bulundu.

VE MZA ATILDI

mza töreni öncesinde proje hakknda açklama yapan Vali Hüseyin Aksoy, Toptanc esnafmzn yeni yer ihtiyac kapsamnda, Sur adamlar Derneinin öncülüünde balatlm çalma sonucunda, Defterdarlk ile yürütülen çalmalar neticesinde bir alan belirlendi. Bu alann TOKye tahsis edilerek, burada toptanc esnafmza yönelik olarak bir i yeri yaplmas hususunda mutabakata varld. Bu mutabakat çerçevesinde Valilik, Büyükehir Belediyesi, Dernek ve TOK olarak bir protokol imzalyoruz. Bu protokol çerçevesinde önümüzdeki günlerde bu sitenin yapm ile ilgili çalmalar belirli bir aamaya gelecek. Toptanc esnafmza ve Diyarbakrmza hayrl olmasn diliyorum.

ESNAF KAZANACAK

l Valilii ve Büyükehir Belediyenin koordinasyonun yansra Defterdarlk ile dier kurumlarn, Toptanclar Sitesinin Diyarbakra kazandrlmas yönünde gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Vali Aksoy, TOK Bakanlmz olmak üzere, bütün kurumlar bu çalmalara destek olduk. TOK bakanlmz da bu konuda önemli çalmalar ortaya koyacak. Toptanc esnafmzn bir araya gelerek oluturduklar dernek ve bu dernein yürüttüü çalmalar neticesinde bu noktaya gelmi bulunuyoruz. Diyarbakrmza, ilimize, ülkemize hayrl olmasn diliyorum dedi.

Vali Aksoyun projeye olan desteklerinden dolay memnun olduklarn dile getiren SDER Bakan ükran Ylmaz bu çalmann bu noktaya gelmesinde yardmc olan herkese çok teekkür etti.

Ana Sayfaya Git