Sur esnafı'na site geliyor!

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Sur İşadamları ve Toptancılar Derneği arasında Sur Toptancılar Sitesi’nin yapımı için protokol imzalandı.

Sur esnafı'na site geliyor!

Uzun süredir, Bakanlık ve İl Valiliği nezdinde mekik dokuyon Diyarbakır Sur İşadamları ve Toptancılar derneği (SİDER) hedeflediği projenin ilk imzasını attırdı. İl Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla ve Sur İşadamları ve Toptancılar Derneği(SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz arasında, "Sur Toptancılar Sitesi'nin kurulması ve yer tahsisi konusunda, protokol imzaladı.

İl Valiliğinde gerçekleştirilen imza töreninde Diyarbakır Valisi Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla, SİDER Başkanı Şükran Yılmaz ve SİDER Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

VE İMZA ATILDI

İmza töreni öncesinde proje hakkında açıklama yapan Vali Hüseyin Aksoy, “Toptancı esnafımızın yeni yer ihtiyacı kapsamında, Sur İş adamları Derneğinin öncülüğünde başlatılmış çalışma sonucunda, Defterdarlık ile yürütülen çalışmalar neticesinde bir alan belirlendi. Bu alanın TOKİ’ye tahsis edilerek, burada toptancı esnafımıza yönelik olarak bir iş yeri yapılması hususunda mutabakata varıldı. Bu mutabakat çerçevesinde Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Dernek ve TOKİ olarak bir protokol imzalıyoruz. Bu protokol çerçevesinde önümüzdeki günlerde bu sitenin yapımı ile ilgili çalışmalar belirli bir aşamaya gelecek. Toptancı esnafımıza ve Diyarbakır’ımıza hayırlı olmasını diliyorum."

ESNAF KAZANACAK

İl Valiliği ve Büyükşehir Belediye'nin koordinasyonun yansıra Defterdarlık ile diğer kurumların, Toptancılar Sitesinin Diyarbakır'a kazandırılması yönünde gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Vali Aksoy, "TOKİ Başkanlığımız olmak üzere, bütün kurumlar bu çalışmalara destek olduk. TOKİ başkanlığımız da bu konuda önemli çalışmalar ortaya koyacak. Toptancı esnafımızın bir araya gelerek oluşturdukları dernek ve bu derneğin yürüttüğü çalışmalar neticesinde bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Diyarbakır’ımıza, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.

Vali Aksoy’un projeye olan desteklerinden dolayı memnun olduklarını dile getiren SİDER Başkanı Şükran Yılmaz bu çalışmanın bu noktaya gelmesinde yardımcı olan herkese çok teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz