Sürece yeni yol haritası!

Cumhurbaşkanlığı'nın bir süre önce başlattığı 'bölgenin kanaat önderleriyle bir araya gelme' toplantılarının ardından, Güneydoğu'daki sorunların çözümünde düzenli görüşmeler yapılacak 380 kişilik listenin yapıldığı ileri sürüldü.

Haberler 15.11.2016 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet, e bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda dahil HDP milletvekillerinin tutukland, STKlarn ve medya organlarnn kapatld dönemde Kürt nüfusun sorunlarnn çözümü konusunda kendisine yeni muhataplar aryor.

GÜçLÜ ALELER VAR

Bölgedeki güçlü aileler, dini liderler, kanaat önderleri ve STKlar içinde hem bölgenin sorunlarna duyarl, hem de devlet ve ülkenin bütünlüü ile sorunu olmayan isimler belirlendi.

380 KLK LSTE

Cumhurbakanlnn bir süre önce balatt bölgenin kanaat önderleriyle bir araya gelme toplantlarnn ardndan, sorunlarn çözümünde düzenli görümeler yaplacak 380 kiilik liste yapld.

KAYYUM ATANAN BELEDYELER

Toplantlarda, kayyum belediyelerinin yapaca çalmalarn da önyarglar giderecei belirtildi. Hendek ve barikatta evlerini kaybedenlere ocak ayndan itibaren teslim edilmeye balanacak.

DYARBAKIR-Hükümet, e bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda dahil HDP milletvekillerinin tutukland, STKlarn ve medya organlarnn kapatld dönemde Kürt nüfusun sorunlarnn çözümü konusunda kendisine yeni muhataplar aryor. Cumhurbakanlnn bir süre önce balatt bölgenin kanaat önderleriyle bir araya gelme toplantlarnn ardndan, sorunlarn çözümünde düzenli görümeler yaplacak 380 kiilik liste yapld.

Bölge halknn sorunlarnn çözümünde, devletle aralarnda köprü oluturacak yeni bir mekanizma kurmak isteyen hükümet, bu konuda art arda toplantlar yapt. AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da son iki toplantsn bu konuya ayrd. Cumhurbakan Tayyip Erdoann, 27 Ekimde yapt kanaat önderleri toplantsndan çkan sonuçlar da MYKda deerlendirildi.

Her il için ayr belirlenen isimlerin bulunduu toplam 380 yeni muhataba, bölge sorunlarnn çözümü ve devletle olan balarnn kopmamas için neler yaplmas gerektii soruluyor. Bu isimlerin bir ksmnn HDPye yakn olduu ve HDPlilerle kesilen diyaloun yaratt boluu dolduraca iddia ediliyor. Yeni isimlerin, Kürtlerin sözcülüünü yapacak yeni muhataplar olmasnn planland belirtiliyor.

GÜçLÜ ALELER, DN LDERLER

Yaplan taramalarda, bölgedeki güçlü aileler, dini liderler, kanaat önderleri ve STKlar içinde hem bölgenin sorunlarna duyarl, hem de devlet ve ülkenin bütünlüü ile sorunu olmayan isimler belirlendi. Rol üstlenecek ailelerin geçmi yllarda olduu gibi, terörle mücadele için deil, diyalog için kullanlaca ifade edildi.

YAPILMASI PLANLANAN AKTVTE

Partinin bir süre önce balatt gönül köprüsü projesinin de buna katk salayaca ifade edildi. Bölgedeki örencilerin bat illerine, batdaki örencilerin dou illerine geziler düzenlemesi, STKlarn ortak programlar yapmas, karar vericilerin halkn bütünlemesini salayacak kültürel ve sosyal programlar gerçekletirmesi gibi öneriler gündeme geldi.

KAYYUM ATANAN BELEDYELER

Toplantlarda, kayyum belediyelerinin yapaca çalmalarn da önyarglar giderecei belirtildi. PKK ile mücadelede evleri yklan vatandalar için yaplan konutlarn ocak ayndan itibaren teslim edilmeye balanaca, halka daha rahat bir yaam seçeneinin verilmesinin önemli olduu dile getirildi.

Ana Sayfaya Git