Suriye'de iki asker şehit

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde kirpi aracına saldırı: 2 şehit, 2 yaralı

Haberler 26.07.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Kalkan Harekat bölgesinde kirpi aracna örgüt üyelerince yaplan saldrda, stihkam Astsubay çavu Fatih Güney ve stihkam Sözlemeli Er Emrah Arslan ehit oldu, 2 asker de yaraland. Yaral 2 asker ise Kilis Devlet Hastanesinde tedaviye alnd.

Frat Kalkan Harekat ile terörden arndrlan Suriyenin El Bab kentinde, gece saatlerinde kirpi aracna örgüt üyeleri tarafndan saldr düzenlendi. Saldrda stihkam Astsubay çavu Fatih Güney ve stihkam Sözlemeli Er Emrah Arslan ehit oldu, 2 asker de yaraland. Silah arkadalar tarafndan bölgeden tahliye edilen 2 yaral asker Kilis Devlet Hastanesinde tedaviye alnrken, ehitlerin cenazesi ise otopsi yaplmak üzere Gaziantep Adl Tp Kurumuna getirildi.

Kilis Valisi Recep Soytürk, Garnizon ve 1inci Hudut Alay Komutan Piyade Kdemli Albay Soner Oruçolu, l Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ile l Jandarma Komutan Jandarma Albay Ersin Aslan, hastaneye giderek yaral askerlerin salk durumlaryla ilgili bilgi ald.

BAKAN AKARDAN BASALII MESAJI

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Frat Kalkan Harekat bölgesinde kirpi aracna teröristlerce yaplan saldrda ehit olan stihkam Astsubay çavu Fatih Güney ve stihkam Sözlemeli Er Emrah Arslan için basal mesaj yaymlad. Bakan Akar, ehitlere Allahtan rahmet, ailesi, Türk Silahl Kuvvetleri ve Türk milletine basal dileinde bulundu.

SALDIRANLARA YANIT VERLD

Milli Savunma Bakanl (MSB), Frat Kalkan bölgesinde 2 askeri ehit eden teröristlere karlk verildiini, etkili atlar sonucu ilk belirlemelere göre 7 teröristin etkisiz hale getirildiini bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, Frat Kalkan bölgesinde 2 kahraman silah arkadamz ehit eden teröristlere misliyle karlk verilmi, yaplan etkili atlar sonucu terör mevzileri yerle bir edilmi ve ilk belirlemelere göre en az 7 teröristin etkisiz hle getirildii tespit edilmitir. ifadelerine yer verildi. ehitlerin kannn yerde braklmad belirtilen açklamada, bölgede operasyon ve atlarn devam ettii kaydedildi.

EHTLERN CENAZELER

ehit Astsubay çavu Fatih Güneyin (26) cenazesi, memleketi Orduya, Sözlemeli Er Emrah Arslann (23) cenazesi ise, memleketi Samsuna götürüldü.

Ordu- Giresun Havalimannda ehit Astsubay çavu Güney için tören düzenlendi. Anne Emniye Güney, törende fenalanca tekerlekli sandalyeye oturtuldu. ehit Fatih Güneyin cenazesi, törenin ardndan Akku ilçesi Akpnar Mahallesine götürüldü.

Güneyin cenazesi, Yeniköy lkokulunun bahçesinde klnacnan cenaze namaznn ardndan mahalledeki aile kabristanlnda topraa verildi.

SÖZLEMEL ER ARSLAN

Arslann cenazesi, Gaziantepteki törenin ardndan askeri uçakla Amasya Merzifon Havalimanna götürüldü. Burada düzenlenen törene annesi Sebahat ve babas Mürsel Arslan, nianls Esra Akçay, 7 kardei ve yaknlar katld. ehidin cenazesi, defnedilmek üzere karayoluyla memleketi Samsunun Vezirköprü ilçesine gönderildi.

ehit Arslann cenazesi, burada ikindi namaz sonras çorakdere Mahallesi Osmandere Camisinde klanan cenaze namaznn ardndan topraa verildi. Nianl olan Arslann eylülde düün yapmay planlad örenildi.

Ana Sayfaya Git