Suriye'de iki asker şehit

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde kirpi aracına saldırı: 2 şehit, 2 yaralı

Suriye'de iki asker şehit

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde kirpi aracına örgüt üyelerince yapılan saldırıda, İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney ve İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaralı 2 asker ise Kilis Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye'nin El Bab kentinde, gece saatlerinde kirpi aracına örgüt üyeleri tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney ve İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Silah arkadaşları tarafından bölgeden tahliye edilen 2 yaralı asker Kilis Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınırken, şehitlerin cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Gaziantep Adlı Tıp Kurumu’na getirildi.

Kilis Valisi Recep Soytürk, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Soner Oruçoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Aslan, hastaneye giderek yaralı askerlerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde kirpi aracına teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney ve İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar, şehitlere Allah'tan rahmet, ailesi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulundu.

SALDIRANLARA YANIT VERİLDİ

 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı bölgesinde 2 askeri şehit eden teröristlere karşılık verildiğini, etkili atışlar sonucu ilk belirlemelere göre 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı bölgesinde 2 kahraman silah arkadaşımızı şehit eden teröristlere misliyle karşılık verilmiş, yapılan etkili atışlar sonucu terör mevzileri yerle bir edilmiş ve ilk belirlemelere göre en az 7 teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi. Şehitlerin kanının yerde bırakılmadığı belirtilen açıklamada, bölgede operasyon ve atışların devam ettiği kaydedildi.

ŞEHİTLERİN CENAZELERİ

Şehit Astsubay Çavuş Fatih Güney'in (26) cenazesi, memleketi Ordu'ya, Sözleşmeli Er Emrah Arslan'ın (23) cenazesi ise, memleketi Samsun'a götürüldü.

Ordu- Giresun Havalimanı'nda şehit Astsubay Çavuş Güney için tören düzenlendi.  Anne Emniye Güney, törende fenalaşınca tekerlekli sandalyeye oturtuldu. Şehit Fatih Güney’in cenazesi, törenin ardından Akkuş ilçesi Akpınar Mahallesi'ne götürüldü.

Güney'in cenazesi, Yeniköy İlkokulu’nun bahçesinde kılınacnan cenaze namazının ardından mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

SÖZLEŞMELİ ER ARSLAN

Arslan'ın cenazesi, Gaziantep'teki törenin ardından askeri uçakla Amasya Merzifon Havalimanı'na götürüldü. Burada düzenlenen törene annesi Sebahat ve babası Mürsel Arslan, nişanlısı Esra Akçay, 7 kardeşi ve yakınları katıldı. Şehidin cenazesi, defnedilmek üzere karayoluyla memleketi Samsun'un Vezirköprü ilçesine gönderildi.

Şehit Arslan’ın cenazesi, burada ikindi namazı sonrası Çorakdere Mahallesi Osmandere Camisi'nde kılanan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Nişanlı olan Arslan'ın eylülde düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz