Suruç'taki canlı bomba davasında 15'inci duruşma

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 5 yıl önce, 34 kişinin hayatını kaybetmesine, 70 kişinin yaralanmasına yol açan DEAŞ'lı Şeyh Abdurahman Alagöz'ün düzenlediği canlı bomba saldırısıyla ilgili davaya devam edildi. duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Haberler 19.08.2020 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn Suriye uzants PYD denetimindeki Aynel ArabA (Kobani) yardm götürmek için Türkiyenin çeitli illerinden Suruça gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezinde basn açklamas yapt srada, DEAl canl bomba eyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki patlaycy infilak ettirdi. Saldrda 34 kii öldü, 70 kii de yaraland.

Saldryla ilgili anlurfa 5inci Ar Ceza Mahkemesince görülen davann 15inci durumas, güvenlik gerekçesiyle anlurfa Ceza nfaz Kurumu Hilvan Salonunda gerçekletirildi.

Durumaya, koronavirüs salgn nedeniyle sadece müdahil avukatlar katld. Tek tutuklu sank Yakup ahin ise SEGBS araclyla katld. ahin, suçlamalar kabul etmeyerek, daha önceki savunmalarn tekrarlad.

Avukatlarn sann mahkeme huzurunda dinlenmesini talep ettii duruma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

3 SANIK HAKKINDA 104ER KEZ AIRLATIRILMI MÜEBBET HAPS CEZASI STENYOR

anlurfa Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, 2si firari 3 sank hakknda Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etme, silahl terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangn, su baskn, tahrip, batrma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme suçlarndan 34er kez, Tasarlayarak ve yangn, su baskn, tahrip, batrma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teebbüs suçlarndan da 70er defa olmak üzere 104er kez arlatrlm müebbet hapis cezas talep ediliyor.

Ana Sayfaya Git