Tabiplerden Mızraklı çıkışı

TTB’den çağrı: Adnan Selçuk Mızraklı serbest bırakılarak görevine iade edilmeli.

Haberler 25.12.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevden alnan ve tutuklu bulunan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Eski Bakan Adnan Selçuk Mzraklnn yargland davann ilk durumas bugün görülecek. Meslektalar duruma öncesi dayanma çars yaparak, Mzraklnn serbest braklmasn istedi.

çileri Bakanl tarafndan terör soruturmas kapsamndan görevden uzaklatrlaran, çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Eski Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, bugün ilkez hakim karsna çkacak. Mzraklnn serbest braklmas için Diyarbakr Tabipler Odas Bakanl açklama yapt. Açklamada tahliye edilmesi istenildi.

MESLEKTALARI DAYANIMA çN DYARBAKIRDA

Diyarbakr Tabipler Odasnda düzenlenen basn toplantsna Mzraklnn meslektalar olan HDP Batman Milletvekili Necdet pekyüz, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir slam, TTB Merkez Konseyi bakan Prof Dr. Sinan Adyaman katld.

DEMR: HUKUKSUZLUK SÜRÜYOR

Kayym sistemini ve Mzraklnn tutuklu olmasn hukuksuzluk olarak nitelendiren Diyarbakr Tabip Odas Bakan erif Demir, antidemokratik uygulamalar kabul etmediklerini söyledi. Milyonlarca kiinin oylaryla seçilen belediyelere kayym atanmasn gasp olduunu ifade eden Demir, Hukuksuzluk devam ediyor. Bunlardan birisi olarak Diyarbakr Büyükehir Belediye E Bakanlarndan Doktor Adnan Selçuk Mzraklnn yerine kayym atand. Ardndan hiçbir hukuka smayan, hiçbir somut gerekçe olmadan gözaltna alnd ve tutukland. Biz Tabipler Birlii olarak bu hukuksuzluu kabul etmiyoruz dedi.

ADIYAMAN: MIZRAKLI SERBEST BIRAKILMALI

TTB Merkez Konseyi Bakan Prof Dr. Sinan Adyaman, belediyelere kayym atanmasna tepki gösterdi. Kayym uygulamasn Hukuksuzluk olarak nitelendiren Adyaman, Mzraklnn davasn takip etmek, yaplan hukuksuzluu kabul etmediklerini vurgulamak ve dayanma için Diyarbakra geldiklerini söyledi. Keyfi tutuklamalar, kayym uygulamalar, seçme-seçilme hakknn gasp edilmesini antidemokratik bulduklarn ifade eden Adyaman, Türkiyenin büyük ve etkili tabip odalarndan biri olan Diyarbakr Tabip Odas Bakanl görevini 2008 - 2010 yllar arasnda üstlenmi olan Dr. Selçuk Mzrakl halen Diyarbakr Tabip Odas Onur Kurulu üyesidir. Dr. Mzraklnn yoksullua kar ve toplumun salk hakk mücadelesindeki katklarnn, demokrasi ve insan haklar alannda yürüttüü mücadelenin en yakn tanklaryz dedi.

Mzraklnn baarl bir hekim olmann dnda önemli aktivist olduunu hatrlatan Adyaman, Tüm hekimlik yaam, toplumun salk ve yaam hakk mücadelesi, iyi hekimlik deerlerinin savunusuyla geçmitir. Ayn zamanda demokrasi, özgürlük ve bar savunusunu iyi hekimlik mücadelesiyle birletirebilmitir. Diyarbakrda halkn salk sorunlarna sahip çkt, yoksullukla mücadele ettii için halk tarafndan çok iyi bilinmekte, tannmakta ve sevilmektedir. Belediye ve milletvekili seçimlerinde ald oylar bunun somut göstergesidir diye konutu. Adyaman, Dr. Adnan Selçuk Mzraklnn serbest braklarak görevine iade edilmesini istedi.

SLAM: 1 NSANDA KAYYIM STENYOR. BU TABLO HER EY GÖSTERYOR

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir slam, meslekta olan Mzrakl ile tanklklarn eskiye dayandn söyledi. Mzrakl ile iyi bir dostluklar olduunu hatrlatan slam, 31 Martta belediye bakan seçilen sayn Mzrakl hakknda kayym isteme yazs 1 Nisanda gidiyor. Bu tablo bize ortada ne olduunu gayet açkça gösteriyor. ddianameye bakyorsunuz, kant yok, bunun aynnda herhangi bir inandrcl da yok dedi.

PEKYÜZ: ARKADALARIMIZ USULSÜZLÜKLER ORTAYA çIKARDI

HDP Batman Milletvekili Necdet pekyüz, üstünlerin ve otoritenin hukukunun gelitirildiini söyledi. HDPnin bütün olaan üstü artlara, usulsüzlüklere ramen 31 Mart seçimlerinde 65 belediye kazandn anlatan pekyüz, O dönem aday olan arkadalarmzdan 6s Kanun Hükmünde Kararname ile alnd. çok usulsüz bir ekilde mazbata ikinci partiye verildi. Onunla yetinilmedi. Önceki kayym döneminde belediyelerimiz borçlandrlm, yandalara peke çekilmi, rast gele atamalar yaplmt. Arkadalarmz 31 Mart seçimlerinden sonra bu usulsüzlükleri, bu hoyrat harcamay tümüyle ortaya çkard dedi.

Etkinlik kapsamnda Diyarbakrda Demokrasi Mücadelesinde Hekimler forumuna katlan hekimler, yarn Diyarbakr 9. Ar Ceza Mahkemesinde görülecek olan Mzraklnn durumasn takip edecek.

Ana Sayfaya Git