Görüş Bildir

Tabiplerden Mızraklı çıkışı

TTB’den çağrı: Adnan Selçuk Mızraklı serbest bırakılarak görevine iade edilmeli.

Tabiplerden Mızraklı çıkışı

Görevden alınan ve tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görülecek. Meslektaşları duruşma öncesi dayanışma çağrısı yaparak, "Mızraklı'nın serbest" bırakılmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından "terör soruşturması" kapsamından görevden uzaklaştırılaran, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, bugün ilkez hakim karşısına çıkacak. Mızraklı'nın serbest bırakılması için Diyarbakır Tabipler Odası Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada tahliye edilmesi istenildi.

MESLEKTAŞLARI DAYANIŞMA İÇİN DİYARBAKIR’DA

Diyarbakır Tabipler Odasında düzenlenen basın toplantısına Mızraklı’nın meslektaşları olan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, TTB Merkez Konseyi başkan Prof Dr. Sinan Adıyaman katıldı.

DEMİR: HUKUKSUZLUK SÜRÜYOR

Kayyım sistemini ve Mızraklı’nın tutuklu olmasını hukuksuzluk olarak nitelendiren Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir,  antidemokratik uygulamaları kabul etmediklerini söyledi.  Milyonlarca kişinin oylarıyla seçilen belediyelere kayyım atanmasını ‘gasp’ olduğunu ifade eden Demir, “Hukuksuzluk devam ediyor. Bunlardan birisi olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarından Doktor Adnan Selçuk Mızraklı’nın yerine kayyım atandı. Ardından hiçbir hukuka sığmayan, hiçbir somut gerekçe olmadan gözaltına alındı ve tutuklandı. Biz Tabipler Birliği olarak bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz” dedi.

ADIYAMAN: MIZRAKLI SERBEST BIRAKILMALI

TTB Merkez Konseyi Başkan Prof Dr. Sinan Adıyaman, belediyelere kayyım atanmasına tepki gösterdi. Kayyım uygulamasını “Hukuksuzluk” olarak nitelendiren Adıyaman, Mızraklı’nın davasını takip etmek, yapılan hukuksuzluğu kabul etmediklerini vurgulamak ve dayanışma için Diyarbakır’a geldiklerini söyledi. Keyfi tutuklamalar, kayyım uygulamaları, seçme-seçilme hakkının gasp edilmesini antidemokratik bulduklarını ifade eden Adıyaman, “Türkiye’nin büyük ve etkili tabip odalarından biri olan Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı görevini 2008 - 2010 yılları arasında üstlenmiş olan Dr. Selçuk Mızraklı halen Diyarbakır Tabip Odası Onur Kurulu üyesidir. Dr. Mızraklı’nın yoksulluğa karşı ve toplumun sağlık hakkı mücadelesindeki katkılarının, demokrasi ve insan hakları alanında yürüttüğü mücadelenin en yakın tanıklarıyız” dedi.

Mızraklı’nın başarılı bir hekim olmanın dışında önemli aktivist olduğunu hatırlatan  Adıyaman, “Tüm hekimlik yaşamı, toplumun sağlık ve yaşam hakkı mücadelesi, iyi hekimlik değerlerinin savunusuyla geçmiştir. Aynı zamanda demokrasi, özgürlük ve barış savunusunu iyi hekimlik mücadelesiyle birleştirebilmiştir. Diyarbakır’da halkın sağlık sorunlarına sahip çıktığı, yoksullukla mücadele ettiği için halk tarafından çok iyi bilinmekte, tanınmakta ve sevilmektedir. Belediye ve milletvekili seçimlerinde aldığı oylar bunun somut göstergesidir” diye konuştu. Adıyaman, Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın serbest bırakılarak görevine iade edilmesini istedi.

İSLAM: 1 NİSAN’DA KAYYIM İSTENİYOR. BU TABLO HER ŞEYİ GÖSTERİYOR

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, meslektaşı olan Mızraklı ile tanışıklıkların eskiye dayandığını söyledi. Mızraklı ile iyi bir dostlukları olduğunu hatırlatan İslam, “31 Martta belediye başkanı seçilen sayın Mızraklı hakkında kayyım isteme yazısı 1 Nisan’da gidiyor. Bu tablo bize ortada ne olduğunu gayet açıkça gösteriyor. İddianameye bakıyorsunuz, kanıt yok, bunun aynında herhangi bir inandırıcılığı da yok” dedi.

İPEKYÜZ: ARKADAŞLARIMIZ USULSÜZLÜKLERİ ORTAYA ÇIKARDI

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, üstünlerin ve otoritenin hukukunun geliştirildiğini söyledi. HDP’nin bütün olağan üstü şartlara, usulsüzlüklere rağmen 31 Mart seçimlerinde 65 belediye kazandığını anlatan İpekyüz, “O dönem aday olan arkadaşlarımızdan 6’sı Kanun Hükmünde Kararname ile alındı. Çok usulsüz bir şekilde mazbata ikinci partiye verildi. Onunla yetinilmedi. Önceki kayyım döneminde belediyelerimiz borçlandırılmış, yandaşlara peşkeş çekilmiş, rast gele atamalar yapılmıştı. Arkadaşlarımız 31 Mart seçimlerinden sonra bu usulsüzlükleri, bu hoyrat harcamayı tümüyle ortaya çıkardı” dedi.

Etkinlik kapsamında Diyarbakır’da “Demokrasi Mücadelesinde Hekimler” forumuna katılan hekimler, yarın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Mızraklı’nın duruşmasını takip edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi