Tahliye edilmeden tutuklama çıkarıldı

Diyarbakır'da tutuklu iken avukatların itirazı üzerine tahliye kararı çıkarılan ve 24 Haziran seçimlerinde Hakkari'den Milletvekili seçilen Leyla Güven, savcının itirazı üzerine tahliye edilmeden ikinci kez tutuklama çıktı.

Haberler 30.06.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin Diyarbakr E Tipi Cezaevinde tutukluyken aday göstermesiyle Hakkariden milletvekili seçilen Leyla Güven hakknda, avukatlarnn yapt bavurudan sonra verilen tahliye karar gerçekletirilmeden savcnn itirazyla üst mahkemece yeniden tutuklama karar verildi.

TAHLYE EDLMEDEN YENDEN TUTUKLAMA KARARI

Diyarbakr E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakknda, yargland 9uncu Ar Ceza Mahkemesince avukatlarnn bavurusu üzerine tahliye karar verildi. HDPli vekiller ve avukatlar cezaevine gidip, Leyla Güvenin çkmasn beklerken savcnn, bir üst mahkeme olan 10uncu Ar Ceza Mahkemesine bavurarak, tahliye kararna itiraz etmesi sonucu Güven hakknda yeniden tutuklama karar verildii örenildi.

3 HAKM, 5 DAKKADA 4 KLASÖRÜ OKUYUP TUTUKLAMA KARARI VERD

Leyla Güvenin avukat Reyhan Yalçnda Baydemir, karara tepki göstererek, savclk itiraz ettii için tahliyenin gerçekletirilmediini ve bunun hürriyeti tahdit suçu olduunu kaydetti. Baydemir, Savclk, mahkeme kararna ramen tahliyeyi engelledii için sorumludur. Olmas gereken, müvekkilimin tahliye edilmesi ve eer savclk itiraz sonras 10uncu Ar Ceza kararn deitirirse yeniden tutuklama karar çkarlmasyd. Olmad gereken buyken, tahliye gerçeklemedi. u saate kadar tarafmza yazl karar verilmedi. Sadece sözlü olarak 10uncu Ar Ceza Yeniden tutuklama verildi dedi. Bu arada dosyay bilmeyen baka mahkemenin 3 hakimi, 5 dakika içinde 4 klasörü okuyup, tutuklamann gerekli olduuna karar verdi. Karar henüz verilmedi; ama sözlü olarak söylendi. Tekrar pazartesi itiraz edeceiz. Bir mahkeme kararna uyulmas herkes için zorunludur, balaycdr. Saat 11de verilen tahliye karar u saate kadar uygulanmamtr. tiraz sonraki bir meseledir. tiraz hakkmz biz de kullanacaz diye konutu.

VRANEHR BELEDYE BAKANLII

anlurfann Viranehir ilçesinde 2011 ylnda Belediye Bakan olan, KCK ana davasnda yaklak 5 yl hapis yatp tahliye olduktan sonra, 7 Haziran 2015 seçimlerinde anlurfadan HDP Milletvekili seçilen Leyla Güven, 1 Kasm 2015te aday gösterilmedi. Yaklak 6 ay önce hakknda yürütülen soruturma kapsamnda tutuklanarak Diyarbakr E Tipi Cezaevine gönderilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakan Güven, 24 Haziran seçimlerinde HDPden Hakkari 1inci sra milletvekili aday gösterildi.

Ana Sayfaya Git