Diyarbakır'da taksi sahipleri: "Tek-çift plaka uygulaması" insanları mağdur edecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle, Covid-19 tedbirleri kapsamında, kentte faaliyet gösteren ticari taksilerde esnek çalışma düzenine geçileceği duyurulmuştu.

Haberler 31.03.2020 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Covid-19 tedbirleri kapsamnda ticari taksilerin trafie çklarnda plakann son hanesine göre snrlama uygulamasna balanmasyla birlikte Diyarbakrdaki taksi sahipleri, vatandalarn zorluk çekeceini söylediler.

ALINAN TEK-çFT PLAKALI UYGULAMA YANLI BR KARARDIR

Covid-19 ortaya çkmadan önce ilerinin iyi olduunu söyleyen taksi durak iletmecisi Firazal Alver, alnan kararn yanl olduunu belirtti.

Alver, Bizim ilerimiz, Coronavirüs ortaya çkmadan önce iyiydi. Virüs ortaya çknca ilerimizde düüler oldu. Araç saymz 17 idi. olmadndan dolay 2 gruba böldük. Bir gün bir grup ertesi gün baka grup çalyor. Hepimiz burada kiracyz. Araç sahipleri, araçlarn borç ederek almlar. Alnan tek çift plakal uygulamas yanl bir karardr. Bir grup 5 araca dier grup 12 araca düüyor. Böyle olunca da 5 kii tüm ilere yetiemeyecek ve insanlar da madur olacak. dedi.

BU UYGULAMA DYARBAKIRDA HZMET KONUSUNDA SIKINTI OLACAK

Diyarbakrda bu uygulamann skntl olacan belirten Alver, Diyarbakr genelinde ortalama bin 261 tane taksi var. Bunun yüzde 98in yani yaklak bin tanesinin son hanesi tek rakamdr. Bu durumda sadece bir günde 261 araç, ertesi günde bin araç Diyarbakrda i yapacak. Burada çalan oför says fazladr. Bizim bulunduumuz bölgede 18 bin kii yayor. Burada 5 araç nasl ileri yürütecek. Diyarbakr gibi büyük bir ehirde hizmetlerde sknt çkacak. olmadndan dolay içi çkaracaz. Burada çalamayacak insanlarn ailesi madur olacak. Devlet bu konuda bize ne tür destek verecek? ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git