Tapu ve Kadastro 172 yaşında

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 172. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’da tören düzenlendi.

Haberler 22.05.2019 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tapu ve Kadastro Diyarbakr Bölge Müdür Vekili Murat çalk, bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüüyle ilgili Kurumumuz web tapu, tapu takas, e-haciz, e-terkin, e-ipotek, e-ipotek sat, e- randevu ve personel sorgulama gibi projelerimizle vatandamza daha iyi hizmet sunmak için altyapsn güçlendirmeye devam ediyor dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüünün 172. Kurulu yl dönümü nedeniyle Diyarbakrda tören düzenlendi. Antparkta düzenlenen törende Tapu ve Kadastro Diyarbakr Bölge Müdür Vekili Murat çalk bakanlndaki bir grup çalan Atatürk antna çelenk sundu.

TAPU 172 YAINDA

Sayg duruu ve stiklal Marnn ardndan konuan çalk, çevre ve ehircilik Bakanlna bal olarak hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüünün 172 yl önce bugün kurulduunu hatrlatt.

Tapu ve Kadastro Diyarbakr Bölge Müdürlüünde 534 personelin bulunduunu ifade eden çalk, 37 tapu ve 4 kadastro müdürlüüyle bölgeye hizmet verdiklerini aktararak, Kurumumuz web tapu, tapu takas, e-haciz, e-terkin, e-ipotek, e-ipotek sat, e- randevu ve personel sorgulama gibi projelerimizle vatandamza daha iyi hizmet sunmak için altyapsn güçlendirmeye devam ediyor. Kurumumuz bünyesinde son teknoloji ile donatlm dijital hava kameras olan 2 adet uçamz ile fotogrametrik haritalar üretilmektedir. Tapu Ariv Bilgi Sistemi TARBS Projesi ile Osmanl döneminden beri korunan, o gün için Osmanl corafyas içinde kalan ve uan bamszln kazanm 26 ülkenin tarihi ve stratejik öneme haiz tanmaz mal kaytlar yok olmaktan kurtarlmtr dedi. Konumann ardndan çalk, çalanlarn gününü kutlad.

Ana Sayfaya Git